• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Avaz

13.04.2016

20:38

ISTINA SKRIVANA 13 GODINA: Američki senatori otkrili šokantne podatke o učesnicima napada na Kule bliznakinje!

Vesti

ISTINA SKRIVANA 13 GODINA: Američki senatori otkrili šokantne podatke o učesnicima napada na Kule bliznakinje!

Podeli vest

Bela kuća odlučila je da objavi izveštaj od 28 stranica o napadu Al Kaide na SAD, 11. septembra 2001. godine kada je poginulo gotovo 3000 ljudi

Nakon napada 9/11 provedena je nezavisna istraga, saslušano je stotine svedoka i napisan izveštaj na 800 stranica, ali njegovo poslednje poglavlje nikada nije objavljeno zbog 'državne bezbednosti'. Pod ključem je bilo dugih 13 godina. Ali čini se da neće još dugo tako ostati.

Neki od senatora, poput Kirsten Hillibrand iz Njujorka i Boba Grahama smatraju da porodice poginulih zaslužuju punu istinu pri nego što Obama službeno otputuje na Bliski istok 21. aprila.

(VIDEO) BIVŠI PILOT CIA: Nijedan avion nije 11. septembra udario u Kule bliznakinje!

Između ostalog on bi trebalo da se sretne i s državnim vrhom te kraljevskom porodicom Saudijske Arabije. Graham, koji je bio koopredsedavajući u istrazi, kazao je kako u zaključnom poglavlju stoji da su otmičari aviona, kojima je izvršen napad na SAD, imali mrežu ljudi koji su im pomagali, a ona je bila povezana sa Saudijskom Arabijom, odnosno činili su je bogati državljani te zemlje.

Na pitanje novinara CBS-a u emisiji '60 minuta' jesu li u tu mrežu bili uključeni i vladini funkcioneri, bogataši i dobrotvorna udruženja odgovorio je: 'Svi.'

(VIDEO) PROVALJENI: Ameri nameštaju terorističke napade, evo kako da prepoznate režiju!

Ipak, mnogi su skeptični oko toga da se u poslednjem poglavlju krije veza Saudijske Arabije s teroristima koji su napali SAD jer je u delu izveštaja koji je pušten 2003. jasno rečeno da nije pronađen dokaz da je saudijska vlada ili bilo koji od njenih dužnosnika finansirao teroriste. Američka je vlada tada odlučila i da neće da tuži Saudijsku Arabiju.

Ipak Porter Gros, bivši republikanski kongresmen iz Floride, tvrdi da je to zbog veze Bušove administracije s tom zemljom i da bi poslednji deo istrage trebalo da bude objavljen.

Sada navodno i Saudijska Arabija požuruje Obamu da se dokument objavi pre njegovog putovanja na Bliski Istok kako bi mogli da reše sporna pitanja, ukoliko ih bude, u poslednjem poglavlju izveštaja o terorističkom napadu koji je zauvek promenio svet- piše Independent.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
UFOLOG

pre 8 godina

9/11 je zločin pod lažnom zastavoom. Dokazano od strane eminentnih eksperata iz USA i ostatka sveta. O tome je prikazana emisija na History kanalu.

Maganik

pre 8 godina

Izgleda da se istina bliži svjetlosti i objavljivanju. Nijedan avion nije udario ni u kule ni u pentagon. Brzo će se sve dokazati. Sprema se objavljivanje dokaza koji se neće moći pobiti. Opet je neki "Snouden" odradio posao.

pirotehnika

pre 8 godina

Super fotografija...Avion od 90 tona udario u zgradu velikom brzinom a antena na zgradi se nije ni zatresla... Neka neko izračuna silu... Limunada za naivne...

Mile

pre 8 godina

I to su sad nashi prijatelji i ostali slichni...e svashta se desi kad chovek stavi naochare da izgleda ozbiljnije i pametnije...kao djole djogani...jednom...

penzionerj

pre 8 godina

Ti djavoli su sami sebi zadali udarac. Zazluzuju i zasluzili su oni mnogo gore od ovoga.

XXL

pre 8 godina

A zašto rusi neće da objave svoje satelitske snimke toga dana sa toga mesta već prvo nude amerima da ih prvo oni pregledaju - pa da daju zeleno svetlo???

radaše

pre 7 godina

Na to sam ukazivao samo mesec dana nakon dogadjaja.\n

Izbori 2024

Vesti

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija