• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

02.05.2016

23:14

KOMANDANT MORNARICE SAD: Rusi su nam na Baltiku poslali jasnu poruku!

Vesti

KOMANDANT MORNARICE SAD: Rusi su nam na Baltiku poslali jasnu poruku!

Podeli vest

Komandant ratne mornarice SAD Džon Ričardson kaće da letovi ruskih aviona blizu američkih brodova i aviona u Baltiku povećavaju tenzije između SAD i Rusije

- Ne mislim da Rusi pokušavaju da isprovociraju incident. Mislim da pokušavaju da pošalju signal. Mislim da je jasno da žele da nam stave do znanja da vide da smo tamo na Baltiku- rekao je Ričardson novinarima u Pentagonu.

Ministarstvo odbrane SAD navelo je u petak da je ruski "SU-27" izveo manevar iznad američkog aviona "RC-135" koji jer bio u misiji osmatranja iznad Baltičkog mora. U aprilu je ruski avion došao na oko 15 metara od američkog, dok su dva ruska aviona letela blizi američko broda. 

(VIDEO) AMERIKANCI PROTESTUJU ZBOG INCIDENTA NA BALTIKU: Ruski avioni simulirali napad na naš razarač!

- Nadam se da možemo zaustaviti ovu vrstu aktivnosti- rekao je Ričardson i dodao da takvi postupci povećavaju šansu za "taktičku grešku". 

(VIDEO) AMERIČKI RAZARAČ U BALTIKU JE PROVOKACIJA: Rusija najavila da će preduzeti sve neophodne mere!

Ričardson je rekao da će SAD ako dođe do incidenta nastojati da ne bude porasta tenzija između dve zemlje. 

- Želimo neku vrstu normalizacije tamo- rekao je Ričardson. 

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov branio je let ruskih aviona nad američkim brodom, navodeći da su piloti odlučili da pogledaju razarač "s bezbedne udaljenosti". 

POBESNELI TRAMP: Uništite ruske avione, kada se približe američkim!

Ruski avioni su bili na manje od 30 metara od palube broda. Američki državni sekretar Džon Keri je osudio postupak ruske avijacije i dodao da je mornarica mogla da puca.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragomir

pre 7 godina

Америма треба НАЈЗАД да буде јасно да Русија и Кина нису Ирак или Либија!Него, 'ајд сада ти то њима да објасниш да ВИШЕ НЕ МОГУ ДА БУДУ САМО ОНИ СВЕЦКИ ПОЛИЦАЈЦИ?То,бре,тамо преко баре уопште не уче о страним државама?За њи' је Русија афричка држава где се говори француским језиком због колониста из Француске.Очију ми како ми сељаци кажемо.За Србију то исто кажу само што је она у Азији где се говори француским језиком.Када им изроне руске подморнице поред обала биће ... УЈАААА!

nada

pre 7 godina

A sta ce Ameri na baltiku I uopste zastoste okruzili Rusiju,naravno davam salju poruku cekamo vas, vi ste doslina nase granice na tudju zemlju I bice te vraceni tamo odakle ste dosli aglupe balticke zemlje kao I uvek sluge nekad Hitleru sada I vama procice kako su inace prolazile

vlada

pre 7 godina

Kao prvo, ne možete zaustaviti ruske avione u kontroli prostora za koju su zainteresovani, kao drugo morate dokazati kooperativnost i iskrenost u saradnji, kao treće, šta će vaše trupe u baltičkim državama, kao četvrto, čemu neopravdane sankcije i nerazumevanje da je Krim Rusko poluostrvo, koje je Hruščov u vreme SSSR dobio na /ograničeno/ korišćenje, kao peto ...moraćete doći u Kremlj da vam razbistre /novi/ odnos snaga koji će te morati poštovati! Inače ....? To što vi zovete "provokacija", to se zove opomena! I što pre shvatite, to bolje za vas! Ovo nije "holivud" /gde vi pobedjujete/, ovo je stvarnost gde sigurno gubite! Predlažem da ne proveravate!

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija