• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnik

30.06.2016

19:24

(VIDEO) UMALO SUDAR RATNIH BRODOVA U MEDITERANU: Rusi upozorili Amerikance, prekinite s opasnim akcijama!

Vesti

(VIDEO) UMALO SUDAR RATNIH BRODOVA U MEDITERANU: Rusi upozorili Amerikance, prekinite s opasnim akcijama!

Podeli vest

SAD pokušavaju da opravdaju neprofesionalizam posade razarača koji se opasno približio ruskom brodu u Sredozemnom moru, prebacivši krivicu na Ruse, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane Rusije

Smatramo da je pozicija koju je izložila američka strana, uključujući pominjanje navodne ’pretnje‘ od strane brodova Ratne mornarice Rusije prema nosaču aviona ’Hari Truman‘, slab pokušaj da se opravda neprofesionalizam posade razarača ’Grejvli‘, prebacujući krivicu na ruske mornare“, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane Rusije.

Ministarstvo odbrane Rusije nazvalo je približavanje američkog razarača „Grejvli“ ruskom brodu „Jaroslav Mudri“ opasnim neprofesionalizmom američkih vojnika i pozvalo je da se preduzmu sve mere kako se takvi incidenti ne bi ponavljali u budućnosti.

Obraćamo se našim američkim partnerima sa pozivom da prekinu opasnu neprofesionalnu delatnost i da poštuju norme međunarodnog prava kako se slične situacije ne bi ponavljanje u budućnosti“, navodi se u saopštenju.

U utorak je Ministarstvo odbrane Rusije optužilo posadu američkog razarača za opasno približavanje ruskom brodu „Jaroslav Mudri“. Akcije američkih mornara grubo je narušavanje kako međunarodnih pravila, tako i rusko-američkog dogovora, naveli su u Ministarstvu.  

Ranije je predstavnik Pentagona izjavio da je ruski brod klase 11540 prošao na 288 metara od razarača „Grejvli“ i na pet morskih milja (više od devet kilometara) od nosača aviona „Hari Truman“ u Sredozemnom moru.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
vlada

pre 7 godina

Baćuške, krajnje je vreme da im udarite šamarčinu!

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija