• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

07.10.2016

00:51

SREĆAN ROĐENDAN BAĆUŠKA: Vladimir Putin danas puni 64. godine!

Vesti

SREĆAN ROĐENDAN BAĆUŠKA: Vladimir Putin danas puni 64. godine!

Podeli vest

Predsednik Rusije Vladimir Putin danas slavi 64. rođendan, a njegov portparol rekao je novinarima da će predsednik Putin to učiniti u krugu rođaka i prijatelja

Među poklonima koje je do sada dobijao od šefova država su retka književna izdanja, kopija Monomahove kape, tigar, pa čak i krokodil.

U čast ruskog lidera, predsednik Indonezije je uz gitaru otpevao “Happy Birthday to You”, a kolege iz Japana i Kine su mu poklonili japansko piće sake i tortu.

U kolekciji poklona se nalaze i kopija kape Monomaha, koju su napravili ruski juveliri, i karta federalnih okruga napravljena od uralskog poludragog kamena jaspisa. 

Interesantan je i poklon predsednika Moldavije od kojeg je Putin, naime, dobio živog krokodila sa posvetom: Krokodil - jedina životinja koja ne ide unazad, prenosi Sputnjik. 

(VIDEO) PUTIN OSVANUO NA MENHETNU: Usred Njujorka zavijorila se velika zastava sa likom predsednika Rusije!

Za svoj 58. rođendan Putin je na poklon dobio mladunče tigra staro dva i po meseca po imenu Maša, koja danas živi u zoo-vrtu u Gelendšiku. 

Za šezdeseti rođendan, Putin je od ruskog premijera Dmitrija Medvedeva dobio na poklon knjigu Aleksandra Benua o Carskom selu iz 1910. godine. 

Među poklonima su i fudbalska lopta zlatne boje, koju su predsedniku dali fudbaleri CSKA u čast osvajanja Kupa UEFA u sezoni 2004/2005, i 11 od 30 tomova sabranih dela Aleksandra Solženjicina, poklon njegove udovice Natalije. 

I za kraj, kralj Bahreina Hamad ben Isa el Halif je prošle godine predsedniku Putinu poklonio “Mač pobede”, napravljen od čelika iz Damaska i plemenitih metala, koji je naručio za sebe lično. 

Kada je reč o samim poklonima, najveći deo njih se tradicionalno čuva u predsedničkoj biblioteci, dok Putin samo neke poklone, dobijene od ličnih prijatelja, zadržava za sebe.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
deftones

pre 7 godina

Dace bog da ne dozivi sledecu najvece zlo za mir na svetu

Djuka

pre 7 godina

Srecan rodjendan care i da nam zivis jos sto pet i opet neka mre ko hoce ti nemoj.

starica

pre 7 godina

SRECAN RODJENDAN VLADIMIRE! NEMAM POKLON ZA TEBE ALI IMAM VELIKO POSTOVANJE PREMA JEDNOM TAKO INTELIGENTNOM I SPOSOBNOM POLITICARU!

duška

pre 7 godina

Srećno, CARE, i da bog da da nam poživiš još toliko! Božijom promisli si se pojavio i neka te čuva !!!

Miroslav Lakic

pre 7 godina

Sretna je majka i zemlja koja dobi ovakvog heroja i genija. Sretan ti rodjendan predsednice Putin.

milorad

pre 7 godina

С Днем Рождения Владимир Владимирович!,да Господ храни тебя и Русски народ

vlada

pre 7 godina

Srećan rodjendan, koji je ujedno slavljenički za ceo Ruski narod, pa i za sve slobodoljubive narode sveta! Živeo još toliko i u mandatu doživotnog predsednika Rusije!

jasmina

pre 7 godina

Srecan rodjendan,Bacusca!(Neka ovaj celi svet u suncu sja...)

Miša Zemun

pre 7 godina

Care Putine, živio ti nama dugo jer dok je tebe, biće i nas!

zdrvko34

pre 7 godina

A on je vas predsednik? E rusofilska petokolonaška bando.

duška

pre 7 godina

Od mene veliko srce za baćušku uz sve čestitke koje mu stižu! Vratio je svom narodu veru u sopstveno biće, a bogme uz njih i nama ovde! Ko zna na šta bi svet ovog trena ličio da se ne pojavi,rekla bih,samom božijom promisli!

Srpski narod

pre 7 godina

Brate Vladimire Vladimiroviču, srećan rođendan i da si nam živ, zdrav i još dugo, dugo predsednik!!

Buta

pre 7 godina

С днем рождения Батюшка!nС днем рождения Батюшка!n

BOZANA

pre 7 godina

Sekoj den ispolnete go so ubava misla...shiroka nasmevka....topla pregratka i otvoreno srce....UBAV, I RADOSEN DEN!! SREJKEN RODENDEN!!!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija