• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.01.2017

23:43

TEREZA MEJ UBEĐIVALA REPUBLIKANCE: Britanska premijerka branila NATO pred kongresmenima SAD

Vesti

TEREZA MEJ UBEĐIVALA REPUBLIKANCE: Britanska premijerka branila NATO pred kongresmenima SAD

Podeli vest

Britanska premijerka Terza Mej danas je, u obraćanju američkim republikanskim kongresmenima, stala u odbranu međunarodnih organizacija, kao što je NATO, javlja AFP

- Neke od ovih organizacija treba reformisati i obnoviti da bi bile bitne za naše potrebe Treba da budemo ponosni na ulogu koju su imale naše dve nacije u stvaranju ovih organizacija i donošenju mira i prosperiteta milijardama ljudi- rekla je ona na republikanskom skupu u Filadelfiji.

Tereza Mej je prva strana zvaničnica koja se sastala sa novim američkim predsednikom Donaldom Trampom otkad je on 20. januara položio zakletvu.

Ona je dodala da američki saveznici moraju odigrati svoju ulogu u globalnoj bezbednosti, što je reagovanje na ranija Trampova upozorenja saveznicima iz NATO-a. 

- Suverene zemlje ne mogu preneti svoju bezbednost i prosperitet na Ameriku. I ne treba da podrivaju saveze koji nas čine snažnim time što neće nastupiti i odigrati svoju ulogu- rekla je britanska premijerka.

Ona je, takođe, poručila kongresmenima da treba da se angažuju sa Rusijom, ali da budu oprezni. 

- Što se tiče Rusije, mudro je se osvrnuti na primer predsednika Ronalda Regan, koji se vodio geslom ''veruj, ali proveri'' u odnosima sa tadašnjim predsednikom Rusije Mihailom Gorbačovim- rekla je britanska premijerka.

Prema njenom mišljenju, u odnosima sa sadašnjim ruskim predsednikom Vladimirom Putinom treba se voditi geslom "angažuj se, ali budi oprezan".

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Sudija

pre 7 godina

Vi ste samo donijeli ratove i stradanja milijardama ljudi. Gdje ste to vi sacuvali mir bas bi volio da cujem?

Ceda

pre 7 godina

Tereza, Angela, Hilari, bože ima li ih još... Sve jedna kao na drugu liče, a sto politiku dobro vode, i do ivice nuklernog rata nas dovedeše...n

Amater

pre 7 godina

OCIGLEDAN STRAH BRITANIJE AKO SE RASPADNE NATO,HIT JE NJENA PRICA O MIRU MILIJARDAMA LJUDI U SVETU A POLA SVETA RATUJE ZBOG NJIH.BIO BI PRESRECAN KADA BI VAM SE UJEDINJENO KRALJEVSTVO RASPALO.

Lancelot

pre 7 godina

Dovoljno ce biti da se more podigne za jedno 2 metra.

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija