• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

04.02.2017

20:59

DŽORDŽ SOROŠ RUŠI VLADU U RUMUNIJI! Još jedna "obojena revolucija" u režiji zlotvora iz SAD!

Vesti

DŽORDŽ SOROŠ RUŠI VLADU U RUMUNIJI! Još jedna "obojena revolucija" u režiji zlotvora iz SAD!

Podeli vest

Američki milijarder stoji iza višednevnih masovnih protesta koji imaju za cilj rušenje socijalističke vlade u Bukureštu. Jednu socijalističku vladu već je srušio u novembru 2015

Američki milijarder Džordž Soroš, koji je bio umešan u rušenje socijalističke vlade u Rumuniji 2015, opet pravi haos u toj zemlji. Kako tamošnji mediji navode, Soroš stoji iza novih višednevnih masovnih protesta koji imaju isti cilj kao i pre dve godine - rušenje nove socijalističke vlade.

 

 

Kao u Ukrajini

Socijalisti su obećali da će pogasiti Soroševe NVO, da će zaustaviti dalju rasprodaju rumunskih dobara strancima, da će se usprotiviti MMF i EU...

Velike demonstracije, koje mediji nazivaju najmasovnijim od pada komunizma, traju od srede. Od tada se u Bukureštu svakog dana okuplja oko 100.000 ljudi, a u ostatku zemlje još oko 150.000 iz protesta jer je vlada ublažila neke zakone o korupciji. Demonstranti se protive vladinoj uredbi koja podrazumeva pomilovanje pojedinaca osuđenih zbog korupcije, kao i dekriminalizaciju zloupotrebe položaja ako država nije oštećena više od 44.000 evra. Učesnici protesta traže smenu vlade premijera Sorina Grindeanua, čija je Socijaldemokratska partija (PSD) na izborima 11. decembra dobila 45,7 odsto glasova. Tvrde da je cilj uredbe da lider PSD Livju Dragnea, koji je osuđen na dve godine uslovne kazne zbog zloupotrebe položaja, bude oslobođen i sedne na premijersko mesto.

RUMUNIJA SE NE SMIRUJE: Protesti nastavljeni, uprkos povlačenju uredbe!

(VIDEO) RUMUNIJA SE UMIRITI NEĆE: Nastavljeni protesti u Bukureštu i dvadesetak gradova!

Tanjug

Međutim, rumunski analitičari smatraju da protesti zapravo nemaju veze s antikorupcijskim zakonima. Oni navode da su demonstracije organizovale Soroševe nevladine organizacije (NVO), sa opozicionom strankom Unija "Spasimo Rumuniju" (USR), koju takođe finansira američki milijarder i koja je na izborima dobila samo 8,9 odsto glasova.

(VIDEO) HAOS NA ULICAMA BUKUREŠTA: Drugi dan zaredom demonstranti se sukobljavaju s policijom, nemiri širom zemlje!

Predsednik podržao proteste

Vladinoj uredbi protivi se i rumunski predsednik, inače, poreklom Nemac, Klaus Verner Johanis iz Nacionalne liberalne stranke (PNL). On je podržao proteste i najavio da će uredbu izneti pred Ustavni sud.
- Johanis je ranije bio predsednik Demokratskog foruma Nemaca u Rumuniji i saradnik je Džordža Soroša. Nazivaju ga masonskim nemačkim predsednikom Rumunije. Pobedio je na nameštenim izborima i otvoreno radi protiv rumunskih interesa pozivajući na evropeizaciju zemlje - objašnjavaju analitičari.

- Socijalisti su došli na vlast obećavši da će pogasiti sve Soroševe NVO, za koje tvrde da su izvor zla u Rumuniji. Takođe, obećali su da će zaustaviti dalju rasprodaju rumunskih nacionalnih dobara strancima, da će se usprotiviti Međunarodnom monetarnom fondu (MMF) i Evropskoj uniji, kao i da će povećati penzije i smanjiti poreze. To ne odgovara američkom milijarderu, koji je rešio da spreči vladu da implementira ono što je obećala - navodi analitičar Trajan Balan, i dodaje da u zemlji živi 20 miliona stanovnika i da većina ne podržava proteste.

Soroševa partija USR i njegove NVO regrutovali su, međutim, one mlade zaludne ljude preko interneta i izveli ih na ulice.

- Želeli su da postave šatore na trgu u Bukureštu, a cilj im je da ulete u parlament i zauzmu vlast. Otvoreno su pozivali na linč vladinih zvaničnika objavivši njihove adrese i brojeve telefona na internetu. Sve to podseća na proteste 2014. u Kijevu u Ukrajini, a svi smo videli kako su se tamo stvari završile - pojašnjava Balan, i naglašava da su proteste odmah podržale ambasade SAD, Nemačke, Belgije, Francuske, Holandije i Kanade, baš kao što se to svojevremeno desilo u Ukrajini.

(VIDEO) RAT NA ULICAMA BUKUREŠTA: Izbili žestoki sukobi između demonstranata i policije!

Informer

Prisutan 27 godina

200 miliona dolara dao je Soroš od 1990. do 2014. NVO u Rumuniji

Osim toga, analitičari podsećaju da je Soroš već izveo jednu revoluciju u Rumuniji nalik ovoj. On je u novembru 2015. smenio takođe socijalističku vladu. Tadašnji premijer Viktor Ponta podneo je ostavku nakon višednevnih protesta.

Inače, Džordž Soroš i njegova Fondacija "Otvoreno društvo" prisutni su u Rumuniji još od 1990. Od tada do 2014. američki bogataš je sa 200 miliona dolara preko raznih NVO finansirao svoje interese. Ima razgranatu mrežu NVO, među kojima su razni fondovi, akademske organizacije, ekološke grupe, pravni, medijski i politički projekti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mauda

pre 7 godina

........umreces bagro kad tad nadam se pre od mene da ti se slatko na*ebem m***e.........zlotvoru.

Mahnit Besan

pre 7 godina

Što si toliko besan prijatelju moj pa iz tebe izbija i glupost i znoj...

Marcco

pre 7 godina

To nije pojedinac, to je sistem a Soros je samo jedan od njih

Sta vi sve pisete

pre 7 godina

Ало, људи шта ви то пишете?! Прво народ победио, а онда Сорош све организује. Шта је онда истина, јер се овако незна ни ко пије ни ко плаћа. Мада мислим да је СВЕ јасно! А зна се и ко је по обичају ОВЦА!!!

Pljesksvica od 10

pre 7 godina

Ko ce da stane na put ovom kretenu zeljnog krvi? Danas Rumunija, sutra, ko zna koja zemlja. Soros ostaje Olos. \n

Zumbul

pre 7 godina

Kakav Soroš i bakrači. Digla se kuka i motika da skloni lopove. Nadam se da će i u Srbiji da se digne narod koji već 25 godina jašu iste bitange.

idn

pre 7 godina

Ma jeste, gde god narod ustane da se usprotivi lopovima politicarima je Sorosevo maslo i mase mladih besposlicara a dotle stranacki radnici sa laznim diplomama uzimaju posao toj pametnoj normalnoj deci. Bravo za Rumune i njihovu veliku pobedu

Ljubo

pre 7 godina

Pa vala ,ako je i pola tacno sto pisu o ovoj spodobi od ljudskog roda ,svaka njemu cast i bravo ,kad on to zna i umije .Sposoban covek ,a nama goljama koje kriv kada dozvolimo da ta manjina vlada sa nama .....

lilit

pre 7 godina

Narod samo traži da tajkuni, korumpirani političari odgovaraju za muljanje, a ne da budu zaštićeni. Ko je u Srbiji od političara i "biznismena" bliskih vlasti odgovarao u poslednjih 20-30 godina za muljanje? NEMA TAKVIH

Andja

pre 7 godina

Aha verovatno .. a zakon kojim se dekriminalizuje korupcija je super .. Prekinite da zatucavate ovaj narod ,..

Car

pre 7 godina

Onakvim nakaradnim zakonom gde se od lopovluka aboliraju lopovi,rumunska vlada srusila je samu sebe. O Sorosu sve najgore, ali ipak nije on svemoguc i nema toliko para da izfinansira sukobe na kugli zemaljskoj.

nati

pre 7 godina

Pa tako im i treba kad su dozvolili da budu potkupljeni od olosa Sorosa.Mi smo se opametili i pljujemo na sve njegove NVO organizacije a i na ove bednike zutace.Nas je jednom prevario i vise nece nikad.Srbijo pamet u glavu od ovakvih DEMONkrata.\n

Rade

pre 7 godina

Pa kad je narod glup i za sitne pare se prodaje svoja zemlja.sto neruse vlast u Pristini .

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Mamio decu bombonama: Napao policiju
Hapšenje

Mamio decu bombonama: Napao policiju

Po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici PS Novi Beograd su doneli rešenje o zadržavanju osumnjičenog M.L. (51) zbog krivičnog dela ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

29.03.2024

11:47

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije
Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije

Milan Pandurеvić (37) iz Bogatića i Biljana Ćosić (52) iz istog mеsta s boravištеm u Novom Sadu, kojima sе pripisujе da su prе dvе godinе počinili otmicu njеnog klijеnta u prostituciji, uz maltrеtiranjе oštеćеnog i iznuđivanjе novca, osuđеni su jučе u novosadskom Višеm sudu prvostеpеnom prеsudom na dеsеt i šеst godina zatvora.

29.03.2024

09:22

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija