• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnik

01.03.2017

20:41

(VIDEO) RUSI TESTIRALI ORUŽJE ZASTRAŠUJUĆE MOĆI: Elektromagnetni top ispaljuje granatu do PRVE KOSMIČKE BRZINE

Vesti

(VIDEO) RUSI TESTIRALI ORUŽJE ZASTRAŠUJUĆE MOĆI: Elektromagnetni top ispaljuje granatu do PRVE KOSMIČKE BRZINE

Podeli vest

Prvo testiranje elektromagnetnog akceleratora koji može da ubrza materiju do prve kosmičke brzine održano je u Šaturskoj filijali Ujedinjenog instituta za visoke temperature Ruske akademije nauka (RAN)

Top predstavlja posebni uređaj koji može da ubrza predmete do prve kosmičke brzine koristeći električnu silu i magnetno polje.

Dobijanje velike brzine dolazi uz velike poteškoće, rekao je predsednik RAN Vladimir Fortov.

„Prvi zadatak je istraživanje svemira. Drugi zadatak je zaštita od ultrabrzih svemirskih tela koja predstavljaju pretnju poput kosmičkog otpada, kometa i slično. Naredni zadatak je slanje satelita u orbitu Zemlje“, rekao je predsednik RAN.

Slični instrumenti se smatraju bazom za stvaranje novih sistema naoružanja i sredstava za slanje tereta u orbitu.

Prema rečima predstavnika RAN, ruski naučnici su uspeli da postignu brzinu od 11 kilometara u sekundi pri ubrzanju „metka“ unutra topa. Ova brzina je dovoljna da se prevaziđe sila gravitacije Zemlje i izađe na njenu orbitu, ali za izlazak u otvoreni svemir nedostaje još malo.

OVAKO RADI AMERIČKI REJLGAN 

(VIDEO) ZOVU GA UNIŠTITELJ GRADOVA: Ovaj ruski SUPERTOP je sinonim za URBANU APOKALIPSU!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
somborac

pre 7 godina

Svako normalan ce da se zgrozi nad cinjenicom da pravi oruzje koje ce UBITI sto vise ljudi. Zar treba da slavim i da likujem jer je to Rusija napravila?!

branko1

pre 7 godina

Ma jok.Ti bi se radovao da je to SAD uradio ,klipeto

somborac

pre 7 godina

Ne, ne bih se radovao ni da je moj tata to napravio. To je prosto civilizaciksi odgovor, ali ovde se sve podrazva samo da je Rusije . Ja volim Rusiju ,kao bratsku zemlju, ali da se lozim na ovakve stvari ne mogu.

somborac

pre 7 godina

Do pre par meseci su sinuli bilbordi Trampe Srbine . Pazi ovo , AMERIKANAC, a posle taj isti sa siptarima i to je bilo OK?!

duh

pre 6 godina

To je lepo kako razmišljaš i brineš o ljudima, ali spomeni i onu drugu, tebi lepšu stranu, koja je zategla omču oko Rusije. Pa vidiš kako ovaj general Kertis Skaparoti preti ratom sa Rusijom i ne brine se puno o narodu, a najmanje o narodima Evrope. Uništenje Evrope bi baš bilo dobro za povratak u 45. godinu i njihovu apsolutnu dominaciju u ekonomskom i svakom drugom pogledu.

igor

pre 7 godina

prva kosmicka brzina je 7.8km/s (druga je 11.2km/s)

Marcco

pre 7 godina

Kad god se piše o elekromagnetnim topovima, novinar bi trebao da pomene da je prvi elektromagnetni top konstruisan i testiran u Jugoslaviji. 1985. godine. Vojno-tehnički institut u Beogradu je spešno testirao sistem EDO 1, brzine projektila 2400 m/s a 1987, EDO 2, brzine 7000 m/s. Nije baš kao ovaj ruski od 11 000 km/s ali je to ipak bilo pre 30 godina.

SSSS

pre 7 godina

HAHAHAHAHAHAHAHAHAH DOBRA VAM OVA VODOVODNA CEV A KOLIKI DOMET IMA TOP I ODAKLE MU TOLIKA ENERIGIJA DA TAKO RAZORNO UNISTAJE JER SVI U SVETU ZNAJU DA JE OVAKVO ORUZJE MOGUCE PROIZVESTI AL SAMO ZA JEDAN PLOTUN TREBA TOLIKA KOLICINA ENERGIJA KOJA MOSKVU NAPAJA STRUJOM

ravna zemlja

pre 7 godina

Ma i ovi Rusi su lazovi kao Ameri,Kinezi i sve velike svetske sile a zajedno okupljeni oko jednog plana'crpiti resurse i lagati siroke mase.Zapitajte se'od cega bi rusi ziveli da neprodaju gas i naftu,ameri se na nafti obogatili,emirati itd..Nije njima u interesu da ljudi trose energiju koja je besplatna.Jos nas truju nekom gravitacijom'nedokazanom teorijom,da znate..kisa nepada nju gravitacija vuce,ma nek vam je Bog u pomoci kad dodje dan.

Marcco

pre 4 godine

Bilo šta što se kreće brzinom od 12 kilomatara u sekundi, u zemljinoj atmosferi, će se zapaliti i istopiti u deliću sekunde. Ne znam kako misle da time ispale satelit u kosmos pa i da je od titanijuma zaštićen azbestom.

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija