• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Daily Mail

24.03.2017

11:12

ŠOKANTNI DETALJI IZ DNEVNIKA UBIJENOG PREDSEDNIKA SAD DŽONA F. KENEDIJA: Hitler je imao ono od čega nastaju legende!

Vesti

ŠOKANTNI DETALJI IZ DNEVNIKA UBIJENOG PREDSEDNIKA SAD DŽONA F. KENEDIJA: Hitler je imao ono od čega nastaju legende!

Podeli vest

Nekadašnji predsednik SAD Džon F. Kenedi opisao je u svom dnevniku, koji je vodio tokom posete Nemačkoj 1945. godine, Hitlera kao osobu koja je sačinjena od onih stvari koje su potrebne da bi se izrodila legenda

Kontroverzni delovi Kenedijevog dnevnika objavljeni su u magazinu "Pipl". Sa svojih 28 godina, Kenedi je radio kao ratni reporter za list "Herst" kad je otputovao u tzv. Orlovo gnezdo, tačnije Hitlerovu rezidenciju Berhof.

 - Lako može da se razume kako se Hitler uzdigao iz mržnje koja ga je okruživala do najuticajnije figure koja je ikad živela. Imao je neograničenu ambiciju za svoju državu, a bio je i misteriozna osoba, zbog načina na koji je živeo i kako je preminuo, a to će živeti i rasti i posle njega - napisao je mladi Kenedi u dnevniku.

(FOTO) ŠOK! Ova žena tvrdi da je ĆERKA MERLIN MONRO I DŽONA KENEDIJA!

Vlasnica Kenedijevog rukopisa Dajdre Henderson odlučila je da dnevnik stavi na aukciju u Bostonu. Ona je bila asistentkinja Kenediju dok je bio senator u Masačusetsu. Dnevnik je dobila na poklon godinama kasnije, jer je Kenedi želeo da ona zna kako je razmišljao o dešavanjima u svetu i međunarodnim odnosima, piše Daily Mail.

Jutjub

Hendersonova je govorila u aukcijskoj kući braneći Kenedija, naglašavajući da on nije podržavao strašne nacističke zločine koje je Hitler naredio.

NEVEROVATNA PRIČA OLIVERA STOUNA: Ima dokaze, zna ko je ubio Kenedija!

- Kada je rekao za njega da ima ono od čega nastaju legende, nije mislio na zlo koje ga je okruživalo, već na večite misterije o njemu i njegovom životu. Nigde u dnevniku ne postoje reči koje na bilo koji način podržavaju nacističku ideologiju i holokaust i sve što se tada dešavalo. Rekavši da ima ono što je potrebno za legendu, Kenedi je bio u pravu. Hitler i jeste legenda, samo ne ona dobra, naravno - zaključila je Hendersonova.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)
Partizan

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)

Košarkaši Partizana trijumfalno su krenuli u odbranu titule u ABA ligi, pošto su sinoć u Beogradskoj areni prilično glatko i ubedljivo savladali Igokeu sa 94:85 u prvom meču četvrtfinalne serije regionalnog takmičenja. Navijači crno-belih, osim zbog trijumfa, imaju razlog za zadovoljstvo i zbog uspona forme igrača koji je do pre nekoliko nedelja praktično bio zaboravljen i potpuno otpisan, a reč je o Amerikancu sa pasošem Hrvatske, Džejlinu Smitu (29)!

18.04.2024

10:28

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija