• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta/Informer.rs

20.04.2017

12:00

JEZIVO UPOZORENJE! Bil Gejts: Sve je veća opasnost od bioterorističkog napada!

Vesti

JEZIVO UPOZORENJE! Bil Gejts: Sve je veća opasnost od bioterorističkog napada!

Podeli vest

Sve je veća mogućnost da se u svetu dogodi bioteroristički napad koji bi s lica zemlje mogao da zbriše 30 miliona ljudi, upozorio je najbogatiji čovek na svetu sveta Bill Gejts, preneo je britanski "Telegraf"

Razlog za sve veću mogućnost ovakvog napada leži u tome što je, kako je Gejts naveo, danas lakše nego ikada stvoriti i proširiti smrtonosne patogene.

Osnivac "Majkrosofta" poslednjih meseci često u svojim javnim nastupima upozorava na činjenicu da bi epidemija smrtonosnih respiratornih virusa bila opasnija čak i od nuklearnog napada.

On, kako se navodi, smatra da je sada važnije nego ikada da se pomogne državama u praćenju bolesti i sprecavanju globalne tragedije.

Bioterorizam je mnogo veći rizik od pandemije - rekao je Gejts i dodao kako je napredak u biologiji doveo do toga da teroristi mogu lakše da stvore bolesti poput smrtonosnih boginja.

- To bi moglo da izazove smrt 10 miliona ljudi, a tako mnogo smrti ne bi izazvao ni tragičan događaj poput napada nuklearnim oružjem. Tako da je najveći rizik od prirodno prouzročene epidemije ili namerno izazvanog bioterorističkog napada - kazao je Gejts i dodao kako bi virus koji se brzo širi vazduhom mogao u godinu dana da ubije i više od 30 miliona ljudi. 

Kako je naveo, današnja putovanja ljudi po svetu znače da bi buduće epidemije mogle da budu još smrtonosnije i od španskog gripa 1919, od kog je tada umrlo do 100 miliona ljudi.

Moramo ozbiljno da razmišljamo o tim rizicima. U sledećih 20 godina imaćemo epidemije mnogo gore nego što je bila sa virusom ebole, ili zika virusom i postoji šansa da će biti u obliku gripa - rekao je Gejts, naglasivši da "zdravstvena kriza negde" znači "zdravstvenu krizu svugde".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sasa

pre 6 godina

Zna covek.dobro sta prica...pametniji koji su procitali su razumeli da je to pretnja nekome...a pitanje je jedno jednostalno pa ce vam.biti sve jasno...ko bi finasirao taj napad?

Mara

pre 6 godina

Jel ovaj psihopata priprema javnost za ono sto zele da ucine sa populacijom,zar nije javno rekao da sa kugle zemaljske treba da nestane 6,5 milijardi ljudi.Sto to opet javno ne kaze nego se uvija i skriva ko zmija noge,sram ga bilo.On ne voli ni svoju decu a kamoli drugog,a izgleda mrzi i sebe,zato je protiv zivota,i zeli da ga unistava.\n

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija