• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnik

23.05.2017

23:22

GENERAL OBAVEŠTAJNE UPRAVE SAD STJUART: Rusija gradi ZAPADNU BARIJERU, brani se od prodora NATO!

Vesti

GENERAL OBAVEŠTAJNE UPRAVE SAD STJUART: Rusija gradi ZAPADNU BARIJERU, brani se od prodora NATO!

Podeli vest

Rusija će nastaviti da jača borbenu gotovost na svojim zapadnim granicama, kao i na Bliskom istoku, pokušavajući da se "iščupa iz obruča NATO-a“
AP PHOTO

To smatra direktor Obaveštajne uprave Ministarstva odbrane SAD, general-potporučnik Vinsent Stjuart, prenosi Sputnjik.

Prema njegovim rečima, Rusija od Murmanska do Kalinjingrada, i dalje do Krima, stvara "zapadnu barijeru“ koja sprečava pristup zemljama Zapada.

"Rusi to čine da bi se, kako kažu, iščupali iz obruča koji su stvorile zemlje NATO-a… Ne verujem da su to završili. Smatram da bi voleli da prošire tu barijeru do Sredozemlja. Mene plaše dejstva koja mogu da preduzmu u Libiji kako bi pojačali tu barijeru“, rekao je Stjuart. 

VAŠINGTON NEMA DOKAZE DA MOSKVA PODRŽAVA TALIBANE 

Obaveštajna uprava Ministarstva odbrane SAD ne raspolaže informacijama o navodnim ruskim isporukama naoružanja avganistanskom pokretu "Taliban“, izjavio je Stjuart, koji je šef te uprave, tokom rasprave u Senatu SAD. 

- Iz razgovora sa talibanima znamo da su im oni (Rusija) nudili neku podršku, ali nisam video realne, praktične dokaze da su talibanima isporučivani novac ili oružje iz Rusije. Rusija je imala razgovore, jer ona želi da bude deo rešenja na avganistanskoj pozornici- izjavio je Stjuart. 

Prema njegovim rečima, Rusija podržava talibane u borbi protiv DAEŠ-a, jer smatra da ta teroristička organizacija predstavlja pretnju za Centralnu Aziju, pa samim tim i za nju samu. 

- To je njihov argument. Prilično slab- rekao je general. 

Ranije su američki zvaničnici u više navrata optuživali Rusiju da pruža vojnu podršku talibanima u Avganistanu. 

MOSKVA: AMERIKANCI OPTUŽBAMA ODVLAČE PAŽNJU SA SVOJIH PROPUSTA 

Ministarstvo inostranih poslova Rusije saopštilo je da cilj optužbi da Moskva podržava talibane jeste da se odvuče pažnja svetske javnosti sa brojnih propusta američke vojske i NATO-a tokom više od 15 godina boravka u Avganistanu. 

Bivši komandir policije u provinciji Kandaharu, general Abdul Razak izjavio je ranije da Rusija u saradnji sa drugim zemljama "pomaže talibane finansijski i isporučivanjem oružja“. 

printscreen

Prema navodima Ministarstva inostranih poslova Rusije, američka televizija "Foks njuz“ upotrebila je poznati metod manipulisanja kolektivnom svešću time što je u isti informacioni kontekst stavila saopštenje o nepoznatim helikopterima u provinciji Kunduzu i krijumčarenje robe na granici Avganistana sa Tadžikistanom i nove izmišljotine avganistanskih pseudoanalitičara o mogućem dolasku ruskih vojnih savetnika kod talibana, zaduženih za organizovanje finansijske i logističke podrške tom pokretu. 

Stiče se jasan utisak da u cilju odvlačenja pažnje svetske javnosti sa brojnih propusta, koji su se dogodili tokom 15-godišnjeg boravka vojnog kontingenta SAD i NATO-a u Avganistanu, neko pokušava da okleveta Rusiju, prikrivajući sopstvenu podršku teroristima, pre svega, borcima DAEŠ-a, navelo je Ministarstvo.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vladimir

pre 6 godina

Istorija sukoba u Avganistanu je malo duza od 15 godina, i ona ima svoje svedocenje napisano cak i od strane "holivudskih istoricara" (Rambo l-Vl), kao i mnoga druga "istorijska dela" ovog formata... Amerikanci su, u vreme Sovjetskog vojnog prisustva u Avganistanu, "sakom i kapom" naoruzavali pobunjenike (Talibane), i svim mogucim sredstvima, ukljucujuci i ogroman novac, radili na stvaranju Al Kaide. U obrnutom slucaju, svaka aktivnost, makar ona bila i diplomatska, predstavlja "los izgovor" u jos gorim namerama... Ali, tu uvek stupa na scenu njiihova cuvena parola i opravdanje za sve postupke: Ne gledajte sta se desilo u proslosti, vec u ono sto se desava danas! Dobra fora, zar ne...

Sasa

pre 6 godina

Evo sad su i priznali da opkoljavaju Rusiju.I koliko im uspeva plan.Kako bi bilo da Rusi opkoljavaju Ameriku sa istim namerama.\n \n

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija