• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: index.hr/informer.rs

31.05.2017

17:09

NOVI ŠOK ZA NATO I EU: ITALIJA PRELAZI U PUTINOV TABOR: Moskva će razbiti najslabiju kariku Unije!

Vesti

NOVI ŠOK ZA NATO I EU: ITALIJA PRELAZI U PUTINOV TABOR: Moskva će razbiti najslabiju kariku Unije!

Podeli vest

Italija se sve više približava Rusiji. Zemlju koja je nekada imala najveću komunističku partiju van sovjetskog bloka i koju mnogi analitičari smatraju najslabijom karikom u evropskom lancu koji bi baš u Rimu mogao da pukne, upozorava Njujork tajms

List navodi da je Donald  Tramp u Rimu ostavio ambasadu bez ambasadora i prepustio geopolitičko igralište ruskom ambasadoru u Rimu Sergeju Razovu.

Dosta im zlostavljanja SAD

Pokret "Pet zvezda" se zalaže za referendum o napuštanju evrozone, kao i za dizanje sankcija Rusiji  i kompletan geo-politički zaokret od SAD-a i prema Moskvi. 
Na nedavnoj prezentaciji spoljno-političkih pozicija u italijanskom parlamentu, vođe pokrete su Rusiju okarakterisali kao strateškog partnera koji je nepošteno kažnjavan, a SAD kao zlostavljača čije se sedamdesetogodišnje savezništvo sa Italijom bliži kraju.
Alesandro Di Batista, jedan od vođa stranke, rekao je da je era italijanske servilnosti prema SAD gotova

Promišljen, sedokosi diplomata Razov polako gradi odnose s italijanskim političarima, organizuje koncerte za preživele potresa u Italiji i posećuje regionalne funkcionere koji lamentiraju o "nepoštenim" sankcijama Rusiji, koje Moskva po svaku cenu želi skinuti. 

(VIDEO) OBRAČUN RUSIJE I SAD POČINJE U VENECUELI, A NE U SIRIJI Putin udara u srce imperije!

Upravo poput Razovljeve energične diplomatije, dobar deo ruskih odnosa gradi se javno. Tako je Putin je ovog meseca italijanskog premijera Paola Đentilonija ugostio u Sočiju, a par nedelja pre toga i predsednika Serđa Matarelu u Moskvi.

NATO i EU se plaše da bi Rusija istim "sredstvima koje je koristila u SAD prilikom američkih predsedničkih izbora" Italiju mogla da potpuno prevuče u svoj tabor. Čak se i bivši premijer Mateo Renci privatno žalio saradnicima da se Rusija meša u italijansku unutrašnju politiku tako što podržava populističke političke stranke.

Njujork tajms piše da internet stranice koje kontrolišu vođe pokreta "Pet Zvezda" (jedna od najpopularnijih anti-establišment stranaka u zemlji) masovno publikuju izveštaje objavljene na mediju Sputnjik Italia, odnosno italijanskoj verziji ruskog državnog medija. 

ZLO NE SPAVA! NATO ima novi PAKLENI PLAN, zove se - "Velika Rumunija"!

- Rusija je puno uložila kako bi uticala na javno mnenje u ovoj zemlji - rekla je Silia Kuningas - Sagpak, estonaska ambasadorka u Italiji - piše NYT. 

Ova diplomatkinja je pre Italije radila u ministarstvu spoljnih poslova svoje zemlje, gde se bavila Rusijom i njenim propagandnim strategijama u Ukrajini, ali i u drugim delovima Evrope.

Berlin ljut na Rim

Približavanje Italije Rusiji posebno smeta Nemačkoj , čija je kancelarka Angela Merkel bila glavna veza EU s Putinom. Italijani se nadaju se da će njihova zemlja popuniti prostor koji je nastao erozijom odnosa Merkelove i Putina nakon Ukrajine

Ruski uticaj na Italiju već se debelo oseća. Tamnošnji političari, s obje strane političkog spektra, sve manje se zalažu za držanje tvrde linije prema Moskvi koju je EU zauzela nakon početka Ukrajinske krize. 

(VIDEO) ŠTA JE DONEO SUSRET MAKRONA I PUTINA U VERSAJU: Složni jedino da se ne slažu, OSIM U JEDNOJ STVARI!

Približavanje Italije Rusiji posebno smeta Nemačkoj , čija je kancelarka Angela Merkel bila glavna veza EU s Putinom. Italijani se nadaju se da će njihova zemlja popuniti prostor koji je nastao erozijom odnosa Merkelove i Putina nakon Ukrajine.

Rusofili u pokretu Pet zvezda ohrabreni su nedavnim Đentilonijevim posetom Rusiji. SAD i EU tvrde da pokret direktno financijski pomaže Rusija, što iz stranke čvrsto poriču

DERIPASKA HTEO DA SAD PRODA PUTINA: Tražio imunitet za informacije o ruskom mešanju u izbor Trampa

Trebalo bi podsetiti i da se njegov prethodnik Renci s Putinom se susreo prošle godine i rekao da se protivi automatskoj obnovi sankcija Rusiji. I bivši premijer Berluskoni se zalaže za ukidanje sankcija. 

Ipak, najotvoreniji prema Rusiji je pokret "Pet zvezda", koji vodi u anketama pred izbore koji bi u Italiji trebalo da se održe krajem godine.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
RINGISPIL

pre 6 godina

Lepo ja pricam da ce se amerika odnosno EU raspasti iznutra. Ruski gas i nafta su ČUDO. Rusi će zadnj točiti naftu u tenkove. Laka libijska nafta je jako dugo bila bagatela za žabare sada je postala PRESKUPA, a Putin NIJE Gadafi.

blagoje supic

pre 6 godina

ako budu angazovali savetnika naseg g.lazanskog italija bi posle mnogo godina tj.decenija od 45g mogla biti sila ravna nemackoj.

Vladimir

pre 6 godina

Problem Amerike i NATO Pakta je taj što su sve zemlje sveta davno "priznale" da su izgubile, prihvatile obrazac vrednosti zapadne demokratije, otvorile svoja društva i uvele tržišnu ekonomiju i, što je i najvažnije, prihvatile model ponašanja u spoljnim odnosima i načinu "borbe" za svoje ciljeve... I tu počinje problem jer se pokazalo da su mnoge zemlje uspešnije u primeni "američkih vrednosti" od same Amerike... Da je neko rekao pre 20 godina da će Kinezi insistirati na tržišnoj ekonomiji, Rusi na slobodi medija, a Amerikanci na protecionističkoj ekonomiji zatvorenog tržišta, i kontroli medija od strane bezbedonosnih službi, odveli bi ga u ludnicu gde bi bio i do dan danas... Danas je to gola realnost i otvorena strategija svih ovih država...

Mara

pre 6 godina

Vide ljudi koje je drustvo normalno a koje je postalo ekstremno i skroz suludo.Svi vide Putina i veliku razliku izmedju njega i bolesno pohlepnih psihopata koji vode Ameriku iz posprdne Duboke drzave.E sad ce im se svi mutni i sizofreni potezi obiti o glavu.Psihopate skupljajte veresiju jer ce vas Putin pregaziti ko najvece stetocine.\n

Feniks1

pre 6 godina

Njujorske novine lazu i izmisljaju , a vi to prenosite kao istinu ?

Izbori 2024

Vesti

TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima!
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima!

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija