• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnik/Informer.rs

05.06.2017

10:08

MA BAŠ NAS BRIGA KO JE PREDSEDNIK SAD! Putin objasnio zašto je navodno mešanje Rusije u američke izbore - GLUPOST!

Vesti

MA BAŠ NAS BRIGA KO JE PREDSEDNIK SAD! Putin objasnio zašto je navodno mešanje Rusije u američke izbore - GLUPOST!

Podeli vest

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da se SAD po celom svetu mešaju u tuđe političke procese, ali se žale na Rusiju, koja se navodno mešala u njihove izbore, iako zapravo za Rusiju takvo mešanje nema smisla

- Ne želim nikoga da uvredim, ali Sjedinjene Američke Države se svuda, po celom svetu aktivno se mešaju u izborne kampanje drugih zemalja - rekao je Putin u intervjuu za televiziju En-Bi-Si.

Prema njegovim rečima, „gde god da uprete prstom na kartu sveta, svugde će vam se žaliti da se američki zvaničnici mešaju u njihove unutrašnje političke procese“.

- Zbog toga, ako se neko, ja ne kažem da smo to mi, mi se nismo mešali, ali ako neko na neki način utiče ili pokušava da utiče, ili na neki način učestvuje u tim procesima, onda Sjedinjene Američke Države nemaju na šta da se žale. Ko nam to kaže, ko se vređa zato što se mi mešamo? Vi sami se stalno mešate - rekao je on.

On je naglasio da „to ne zvuči kao opravdanje, već zvuči kao konstatacija činjenica“.

- Svaka akcija ima odgovarajuću reakciju. Ali, ponavljam, mi i ne moramo to da radimo, jer vam nisam slučajno rekao, i vama i drugim predstavnicima medija. Nedavno sam bio u Francuskoj i govorio to isto: predsednici dolaze i odlaze, čak i partije na vlasti se menjaju, ali se osnovna politička linija ne menja. Zbog toga je nama, sve u svemu, svejedno ko će biti na čelu Sjedinjenih Američkih Država, znamo otprilike šta će se dogoditi. I u tom smislu, čak i da smo imali želju, nema smisla da se mešamo - rekao je on.

Kongres SAD trenutno vodi istragu zbog navodnog mešanja Rusije u američke predsedničke izbore, na kojima je pobedio Donald Tramp. Istovremeno, američki mediji redovno izveštavaju, kao po pravilu pozivajući se na neimenovane izvore, o kontaktima članova Trampovog izbornog štaba sa ruskim zvaničnicima i biznismenima. Rusija je u više navrata negirala optužbe da je pokušavala da utiče na izbore u SAD, a portparol Kremlja Dmitrij Peskov nazvao je te optužbe „potpuno neosnovanim“.

Ambasador Rusije Sergej Kisljak radi svoj posao u SAD, nije bilo nikakvih „susreta“ sa američkim zvaničnicima, rekao je predsednik Rusije Vladimir Putin.

- Razumete, nije bilo nikakvih sastanaka. Kad sam to video, samo sam zinuo - rekao je Putin u intervjuu za televiziju En-Bi-Si.  

Odgovarajući na pitanje da li to znači da nije bilo sastanaka Kisljaka i nekog iz Trampovog štaba, Putin je rekao: „Nemam pojma“.

- Iskreno vam govorim. Ja ne znam koji su svakodnevni poslovi ambasadora. Šta mislite, iz celog sveta i iz Sjedinjenih Američkih Država me ambasador svaki dan izveštava sa kim se sastaje i šta razgovara? Potpuna glupost - dodao je on.

AP/Photo

Prema Putinovim rečima, ako bi se u radu ambasadora dogodilo nešto neobično, Kisljak bi sam o tome izvestio ministra spoljnih poslova, a ovaj, sa svoje strane, neposredno njega, ali ne bi bilo nikakvih izveštaja.

- Šef je ministar spoljnih poslova. Mislite da imam vremena svaki dan da komuniciram sa našim ambasadorima širom sveta? To je glupost - istakao je Putin.  

Putin je dodao da je svakodnevni posao ruskog ambasadora u SAD izabran za liniju napada na predsednika Donalda Trampa.

- Za mene je to neverovatno. Vi ste ni iz čega napravili senzaciju i pretvorili je u instrument borbe protiv aktuelnog predsednika. Znate šta, vi ste vrlo dovitljivi ljudi, svaka vam čast. Očigledno vam je dosadno da živite - rekao je Putin.

Ruski ambasador je prikazan u američkim medijima kao „izvršilac ruskog uticaja“. Savetnik za nacionalnu bezbednost Donalda Trampa Majkl Flin podneo je ostavku nakon što je Bela kuća objavila da Flin nije rekao sve detalje obaveštajnim službama SAD o sadržaju razgovora sa Kisljakom. Pored toga, državni tužilac Džef Sešons se izuzeo iz istrage o „ruskim vezama“ Trampovog okruženja nakon što se saznalo za rutinski sastanak Sešonsa sa ambasadorom Rusije dok je Sešons bio senator.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rale

pre 6 godina

Velike reči velikog Vladimira Putina.Svaka izgovorena misao je na mestu. Nema zemlje na svetu a da se Amerika nije izdvojila sa svojim mišljenjem.Oni postavljaju vlade u banana državama međutim ima država koje to nisu.Takve države su trn u oku Amerike.Koji je motiv da na Kubi ne bude Kastro u Rusiji Putin u u Nemačkoj Merkel. Americi su po volji samo klimoglavci poput Blera .

tollovia

pre 6 godina

Znaci Putin je priznao da je mesao u USA izborima. Hahaha kakav clown

Dragojlo

pre 6 godina

Ovo je tacno da se SAD mesaju pa i kod nas niko nije postao ni predsednik drzave ni vlade da ovi tajni vlastodrzci nisu aminovali.Sve se to zna.

Mara

pre 6 godina

Americki mocni bilmezi su sotone,njima se zivot zgadio pa se zato mesaju u tudje,da malo olaksaju svoj gnev i paranoju koju im je licno Lucifer navuko.Oni su cisto zlo i u zlu ce i okoncati posprdan i prazan zivot koji zive,jadni su i bedni i pored toga sto su pokrali celo covecanstvo,a svi mi i pored toga smo srecni i zadovoljni svojim zivotima.n

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija