• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.07.2017

20:46

TRAMP I MAKRON NA ISTOJ FREKVENCIJI: Pričali o klimi, Putinovoj  Rusiji i naravno Donaldu mlađem!

Vesti

TRAMP I MAKRON NA ISTOJ FREKVENCIJI: Pričali o klimi, Putinovoj Rusiji i naravno Donaldu mlađem!

Podeli vest

Predsednik SAD Donald Tramp nagovestio je da postoji šansa da će se "nešto"postići u vezi sa Pariskim dogovorom o klimatskim promenama, ostaviši tako otvorena vrata za mogućnost promene stava o sprazumu iz kojeg su se SAD povukle

Na konferenciji za novinare sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom, Tramp je ponovio da bi svaki političar prihvatio sastanak (sa ruskom advokaticom) zbog kojeg se njegov sin, Donald mlađi, nalazi u žiži javnosti poslednjih dana.

- Razgovarali smo o neslaganjima pre nego sto je (Tramp) došao do odluke u vezi sa Pariskim sporazumom. Delimo iste poglede o mnogo tema. Napredovacemo zajedno. Radicemo zajedno i moja volja da nastavim da radim sa SAD- rekao je Makron na konferenciji u Parizu.

(VIDEO) NOVI ŠOK U VAŠINGTONU! TRAMPOV SIN BIO SA PUTINOVOM ADVOKATICOM: Tajni sastanak održan zbog Hilari Klinton!

Tramp se složio, dodavši da bi nešto moglo da se desi sa Pariskim dogovorom, ali nije precizirao šta bi moglo da bude u pitanju. 

- Nesto bi moglo da se desi sa Pariskim dogovorom, videcemo sta. Pricaćemo o tome u narednom periodu. Ako se desi biće divno, ako se ne desi i to će biti okej. Videćemo sta će da se desi. Razgovarali smo o mnogo stvari, među kojima o obustavi vatre u Siriji, a na kratko smo se dotakli i Pariskog dogovora- rekao je Tramp.

Tanjug/AP

Makron je dodao da očekuje da će večera na Ajfelovoj kuli, planirana za kasnije večeras, biti prijateljska.

Trampu je, neminovno, postavljeno pitanje o izboru direktora Federalnog istražnog biroa (FBI) i sastanku njegovog sina sa ruskim advokatom, što je Donald mlađi nedavno obelodanio.

- Što se tice mog sina, on je divan mladić. Sastao se sa ruskim advokatom, ne sa vladinim advokatom, ruskim advokatom. To je bio kratak sastanak. Mislim da bi svi prihvatili takav sastanak. To se zove istraživanje opozicije. To je standarndno u politici.

TRAMP O SKANDALU KOJI JE UZNEMIRIO AMERIKU: Ne krivim sina zbog sastanka sa ruskom advokaticom!

Politika nije najlepsi posao na svetu. U njegovom slučaju (Donalda mlađeg), pričali su o usvajanju, što nije bila ni tema kampanje. Mediji su to preuveličali. Sastao se advokatom na kratko, ništa se nije desilo- odgovorio je Tramp.

Tanjug/AP

Govoreći o odnosima sa Rusjom, Makron je podsetio imao dva dugačka sastanka sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, jer je to neophodno, zbog svih razlika koje Francuska ima sa Rusijom, pogotovo što se tiče Bliskog istoka.

- Imamo mnogo diskrepanci sa Rusijom, pogotovo na Bliskom Istoku, neophodno je raditi zajedno i razmenjivati informacije i doći do resenja. Nemamo isti odnos kao sa SAD, ali imamo odnos sa Rusijom i bitno je da svi imamo direktan kontakt sa Putinom- rekao je Makron.

Tramp je izgledao zadovoljan Makronovim odgovorom, konstatuju mediji, pa je iskoristio priliku da naglasi da je njegov sastanak sa Putinom rezultirao primirjem u Sirij, koje trenutno traje pet dana. 

- Jedna od velikih stvari koja je došla od tog sastanka je obustava vatre u Siriji. U smislu primirja pet dana je mnogo. Tokom petodnevnog perioda mnogo života je sačuvano, nisu ispaljeni hici u jednom od najopasnijih delova Sirije. Radimo i na drugom primirju i uskoro ćete imati situaciju da se hici uopšte neće ispaljivati- rekao je Tramp.

(VIDEO) ISTORIJSKI SUSRET PUTINA I TRAMPA: Dvojica lidera razgovarala puna dva sata, dogovorili primirje u Siriji!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Mamio decu bombonama: Napao policiju
Hapšenje

Mamio decu bombonama: Napao policiju

Po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici PS Novi Beograd su doneli rešenje o zadržavanju osumnjičenog M.L. (51) zbog krivičnog dela ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

29.03.2024

11:47

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija