• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

17.08.2017

08:22

PREDSEDNIK JUŽNE KOREJE UVEREN: Neće biti rata na Korejskom poluostrvu!

Vesti

PREDSEDNIK JUŽNE KOREJE UVEREN: Neće biti rata na Korejskom poluostrvu!

Podeli vest

Predsednik Južne Koreje Mun Džae-in izjavio je danas da neće biti rata na Korejskom poluostrvu uprkos tenzijama zbog nuklearnog i balističkog programa severnog suseda

- Svi Južnokorejci su teško radili na obnovi zemlje u ruševinama posle Korejskog rata. Po sveku cenu ću sprečiti rat - rekao je Mun novinarima povodom 100 dana od dolaska na vlasti. 

Severna Koreja je zapretila da će ispaliti rakete u blizini američkog ostrva Guam u Pacifiku. Pjongjang je potom naveo da trenutno "pravi pauzu" u primeni tog plana.

Ta zemlja je reagovala na izjave američkog predsednika Donalda Trampa koji je  obećao "vatru i bes" ako se nastava pretnje na račun SAD. Ta ratna retorika između Severne Koreje i SAD izazvala je zabrinutost međunarodne zajednice, posebno Južne Koreje.

Mun je ponovio da je Vašington garant bezbednosti Južne Koreje, ali je dodao i da niko ne može da donese odluku o nekoj vojnoj akciji bez odobrenja Seula. 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dara

pre 6 godina

Napokon glas razuma na Korejskom poluostrvu i protivljenje da amerika ratuje sa Severnom korejom do poslednjeg Juznog korejanca.

Stojan

pre 6 godina

Predsednik Juzne Koreje (JK) se vara. Ako SAD budu hteli da zapocnu rat oni ce to uraditi bez obzira slagala se JK ili ne. U stvari kauboji ce to izvesti tako da ce ispasti da JK moli za rat. Samim tim sto kaze da je Vasington garant bezbednosti vidi se da zivi pod nekim iluzijama. Pa Vasington je taj koji je zapoceo i vodio ratove sirom sveta ceo period od WWII. Kauboji su garant ratova i haosa a ne bezbednosti.

sumadinac neprskani

pre 6 godina

naravno sto da se dva brata biju pogotovu kada je jedan jaci.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija