• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputnjik.rs

18.10.2017

20:28

AMERIČKA FLOTA NA IZDISAJU! PENTAGON OVO KRIJE KAO ZMIJA NOGE: Ima manje brodova nego za vreme Prvog svetskog rata!

Vesti

AMERIČKA FLOTA NA IZDISAJU! PENTAGON OVO KRIJE KAO ZMIJA NOGE: Ima manje brodova nego za vreme Prvog svetskog rata!

Podeli vest

Ratna mornarica SAD danas "umire tihom smrću" i svakim danom je sve manje sposobna da reaguje na krize u čitavom svetu

U izveštaju "Heritidž faundejšena", u kojem se ocenjuje stanje vojne flote na osnovu tri pokazatelja (razmere, mogućnosti i stepen gotovosti), Ratnoj mornarici SAD dodeljen je status "marginalna", pošto američka flota ima niz ozbiljnih problema.

Ratna mornarica SAD suviše je mala i suviše slaba da bi mogla da odgovori svojim svakodnevnim zahtevima

 

Kako bi mogla uspešno da reaguje na regionalne konflikte na moru, Ratnoj mornarici SAD potrebno je najmanje 346 brodova, ali američka vojska trenutno ima samo 279 brodova, navodi komentator "Nešenel interesta" Tomas Klender.

- Danas flota ima manje brodova nego za vreme Prvog svetskog rata. Kako bi to prevazišla, flota je dovela svoje brodove i mornare do krajnjih granica (funkcionalnosti i izdržljivosti) kako bi imala mogućnost da drži u stanju borbene gotovosti oko 95 brodova koje neprekidno šalje svuda po svetu. To je ozbiljno upozorenje da je Ratna mornarica SAD suviše mala i suviše slaba da bi mogla da odgovori svojim svakodnevnim zahtevima - piše Kalender.

(VIDEO) DOVOLJNO JE REĆI ADMIRAL KUZNJECOV: Ruskog monstruma od broda sa razlogom se plaši i NATO i SAD!

Pored toga, važna je i prosečna starost ratnih brodova i njihove opreme. Zbog stalnog odlaganja radova na brodovima i modernizaciji sistema i nedostatka kapaciteta državnih i privatnih brodogradilišta koji treba da obave te poslove već 2019. godine ta zaostalost može da postane kritična.

(VIDEO) SPREMA SE NEVIĐEN SPEKTAKL U BATAJNICI - Naleti avijacije, "super" vojnici i "Striži" na svečanosti 20. oktobra!

- Zbog toga se u ovom trenutku ratna flota SAD nalazi u dubokoj jami i zbog toga ne može da reši svoje probleme za samo godinu dana, tako da je davanje statusa 'marginalna' (Ratnoj mornarici SAD) potpuno opravdano - zaključuje Kalender.

(VIDEO) LAZANSKI NA PINKU: Iz Rusije stiže 30 TENKOVA i 30 oklopnih vozila, a iz Belorusije JOŠ 8 MIGOVA!
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Revolucija

pre 6 godina

Hoce da izmuzu od kongresa jos novca za vojnu industriju. Ljudi sljakaju kao ludi i placaju porez drzavi, a banda upumpava novac u vojsku koja nicemu ne sluzi. \n

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija