• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: fakti.org

14.11.2017

19:48

TRAMP ČINI ONO ŠTO ŽELI PUTIN! Ali nije on Putinov "korisni idiot", već njegovi protivnici!

Vesti

TRAMP ČINI ONO ŠTO ŽELI PUTIN! Ali nije on Putinov "korisni idiot", već njegovi protivnici!

Podeli vest

Ovo što radi Tramp sa Rusima ili je naivnost, ili neznanje, ili strah, presudio je bivši direktor CIA Džon Brenan. Tramp izdaje svoju zemlju, Tramp je laki plen Rusije, predsednik se pretvorio u opasnog idiota, piše američka štampa. Tramp odgovara: "Kada li će svi mrzitelji i glupani shvatiti da su dobri odnosi sa Rusijom dobro, a ne loše"

To što je Tramp u Danangu, u Vijetnamu, izbegao zvanični susret sa Putinom ni za jotu nije smanjilo napade na njega koji dolaze sa stranica štampe i iz establišmenta, počinje analizu stanja u SAD kad je u pitanju američki predsednik ruski analitičar Petar Akopov.

Tramp zasad samo pokušava da počne da radi ono što želi Putin, ali mu to nikako ne dozvoljavaju. A Putin već poodavno radi ono što tek želi da učini Tramp - menja svetski poredak

Zbog javno iznetih utisaka o svom vijetnamskom razgovoru sa Putinom suočio se sa pravim optužbama na svoj račun. A samo je ispričao da je Putin ponovo poricao da se Rusija na bilo koji način mešala u američke izbore.

PROGNOZA DO 2035. GODINE! ČIM PUTIN ODE U RUSIJI I OKOLINI BIĆE HAOS: Ovo predviđa zvanični dokument EU!

Još je dodao: "Svi znaju da nikakve zavere (sa Rusijom) nije bilo. To je falsifikat u režiji demokrata. To je apsolutno naručeno. Sramota je što nešto takvo može uništiti veoma važne potencijalne odnose među dvema zemljama, veoma važnim zemljama".

 Za ove reči su ga odmah optužili da ne veruje američkim tajnim službama već - ruskim.
        
On je na to odreagovao kontrom da su Brenan, donedavni koordinator američkih špijunskih službi, Džejms Kleper, kao i bivši direktor FBI, Džejms Komi "obični intriganti".
        
Senator Džon Mekejn mu odmah potom poručio da se ne može istovremeno govoriti "Amerika iznad svega" i istovremeno rečima "pukovnika KGB" (Putina) verovati više nego "američkoj obaveštajnoj zajednici".

Usledili su novi naslovi u vodećim liberalnim listovima poput ovog u New York Times: "Stajanje na strani neprijatelja" koji Trampa otvoreno optužuje za veleizdaju.

Čarls Blou u New York Times-u svojim čitaocima sugeriše:

- Putin želi da izgleda kao neko ko je potpuno nevin, a Tramp želi da ga smatramo legitimnim predsednikom. Samo, i jedno i drugo - nije istina.

ŠAH-MAT VAŠINGTONE, IZGUBIO SI BLISKI ISTOK! Putinov prodor u srce AMERIČKE IMPERIJE više se ne može zaustaviti!

U Washington Post-u Dženifer Rubin počinje tekst rečima: "Autoritarizam, narcisizam i rasizam predsednika Trampa prete našoj demokratiji, a njegova lakovernost je opasna za našu nacionalnu bezbednost".

AP photo/Reuters/fotomomontaža

Rubin citira i ovaj deo teksta Klinta Votsa, bivšeg specijalnog agenta FBI:
        
- Uticaj Rusije na Trampa najverovatnije potpada pod ono što je Medlin Olbrajt nazvala korisnim idiotom. On je vatreni Putinov poklonik... Ruska špijunaža je decenijama po celom svetu tragala za ljudima koji su podložni manipulaciji i koji su spremni da služe njenim interesima...

Tramp je na sve ovo odreagovao preko Tvitera: "Kada li će svi mrzitelji i glupani shvatiti da su dobri odnosi sa Rusijom - dobro, a ne loše?"

Dodao je da on veruje američkih tajnim službama.

ZAEV OPTUŽIO PUTINA DA HOĆE DA GA UBIJE: Moskva odgovara da PREMIJER MAKEDONIJE NIJE SAV SVOJ i da iz svega stoji NATO!

Odnosno: da ne osporava njihov izveštaj o "ruskom mešanju", ali da se ne slaže da je to "mešanje" naročito uticalo na prošlogodišnje izbore i, pogotovo, da on nije bio ni u kakvoj zaveri sa Moskvom.

U tim Trampovim rečima nema šizofrenije... Ali, za one koji ga napadaju - svi njegovi manevri nemaju nikakav značaj

Ponovo se oglasio Kleper i ustvrdio da Tramp umanjivanjem značaja "ruskog mešanja" stvara pretnju nacionalnoj bezbednosti koja je "krajnje opasna i pogibeljna po SAD".
        
Još je podvukao: "Čini mi se da sada i Kinezi i Rusi smatraju da Trampa mogu vući za nos".

Tramp ne predlaže ništa što bi bilo suprotno američkim interesima. Njegovi planovi protivreče jedino planovima globalne elite. Onih snaga kod kojih bes izaziva i sama pomisao na to da je na vlast u SAD došao njihov protivnik

Tramp naivan? To je naprosto smešno. Sve što je radio do izbora za šefa države isključuje takvu mogućnost.
        
Tramp nekompetentan - naivan spoljnoj politici?
        
Ne samo da je on možda američki predsednik koji ponajbolje poznaje svet (možda su ga bolje poznavali jedino Nikson i Buš-stariji), a još oko sebe ima Kisindžera kao konsultanta i Reksa Tilersona kao državnog sekretara.

(VIDEO) KINA RAZVILA HIPERSONIČNU NUKLEARNU LETELICU OD KOJE NAMA ODBRANE: Pentagon bez teksta, generali traže moćnije oružje!

Tramp se boji? Putina ima kompromitujuće stvari protiv Trampa?
        
Pa zar bivši direktor CIA zaista veruje u ono što je o Trampovim moskovskim "podvizima" skupio bivši agent britanske špijunaže? Ako veruje,  onda je to porazno po nivo američkih tajnih službi. A ako ne veruje, onda ili iskreno ne shvata Trampove motive u stavovima prema Rusiji ili povodom tih motiva smišljeno laže.

Neshvatanje se lako odbacuje jer Tramp ne predlaže ništa što bi bilo suprotno američkim interesima. Njegovi planovi protivreče jedino planovima globalne elite. Onih snaga kod kojih bes izaziva i sama pomisao na to da je na vlast u SAD došao njihov protivnik, čovek koji želi da SAD pretvori u nacionalnu državu.

Zato i nisu u stanju da smisle ništa bolje od optuživanja Trampa da je "korisni idiot" svog glavnog protivnika u nezapadnom svetu  Vladimira Putina.

(VIDEO) RED JE DA I TRAMPA NEKO ZBUNI! Pogledajte najkomičnije RUKOVANJE zvaničnika, u kojem je DONALD NARAVNO POBEDIO!

"Tramp čini ono što želi Putin". 

Treba priznati da je to istina. Tramp zaista želi da SAD ponovo budu nacionalna država, a ne svetski diktator i baza za gradnju prvo "ujedinjenog Zapada", a potom i "jedinstvenog čovečanstva". Putin želi - to isto.

TRAMP O KIM DŽONG UNU: Zašto me vređa i KAŽE DA SAM STARAC, kad ja za njega nisam rekao DA JE MALI I DEBEO?

Samo potrebno je jedno preciziranje: Tramp zasad samo pokušava da počne da radi ono što želi Putin, ali mu to nikako ne dozvoljavaju. A Putin već poodavno radi ono što tek želi da učini Tramp - menja svetski poredak.

AP photo/fotomontaža

I, nastaviće da ga menja zajedno sa Trampom ili bez njega.

U svojoj borbi sa Trampom, atlantističke elite ne smetaju Rusiji da stvara novi svetski poredak, nego joj u tome pomažu.

Jer, pokušavajući da zaustavi hod istorije, to jest da sruši Trampa, američki establišment još više rasklimatava i "američki svet" i samu zgradu Sjedinjenih Država.

(VIDEO) BRITANSKI AGENT KOJI JE POBEGAO U RUSIJU DŽORDŽ BLEJK: Moskva mora da spase svet, u toku je istinska bitka između doba i zla!

Utoliko bi one koji udaraju na Trampa treba smatrati "korisnim idiotima". Ne samo Putinovim. Oni su to i za "ostatak čovečanstva".

Oni, za razliku od Trampa, o dobru Amerike opšte ne razmišljaju.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija