• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

23.12.2017

18:11

NIKI HEJLI ZAMENIĆE TRAMPA NA ČELU SAD: Biće prva žena na čelu Amerike, SRBI JE NE PAMTE PO DOBROM!

Vesti

NIKI HEJLI ZAMENIĆE TRAMPA NA ČELU SAD: Biće prva žena na čelu Amerike, SRBI JE NE PAMTE PO DOBROM!

Podeli vest

Vojni analitičar američkog televizijskog kanala "Foks njuz" Ralf Piters tvrdi da bi aktulna ambasadorka SAD u UN Niki Hejli "mogla da postane prva predsednica" u istoriji ove zemlje i upoređuje je sa nekadašnjom britanskom premijerkom Margaret Tačer

Njuzvik piše da ovaj penzinisani potpukovnik vojske SAD "vidi potencijal" u 45-godišnjoj Hejlijevoj, nakon što se ona usprotivila kritikama iz UN na račun odluke američkog predsednika Donalda trampa da prizna Jerusalim kao prestonicu Izraela i tamo preseli ambasadu SAD.

Podseća se da je Generalna skupština UN u četvrtak sa 128 glasova "za" i devet "protiv" proglasila "nevažećom i poništenom" Trampovu odluku, ali je Hejlijeva, kćerka indijskih Sika kojoj je rođeno ime Nimrata Randava, insistirala na tome da će SAD preseliti ambasadu u Jerusalim.

Navodi se da je Piters pohvalio bivšu guvernerku Južne Karoline, koja je pre tog glasanja izjavila da bi ova rezolucija mogla da natera SAD da povuku finansiranje UN, ali ju je istovremeno upozorio da ne izgovara pretnje "koje nije spremna da ispuni".

VAŠINGTON BRUTALNO UDARIO NA SRBIJU: Kosovo će progurati u UN, Priština i SAD dele iste demokratske vrednosti!

Piters je u emisiji "Obaveštajni izveštaj" posavetovao Hejlijevu da razmišlja pre nego što uđe u sukob sa nekim i da bira borbe u kojima može da odnese pobedu.

(VIDEO) LUKAŠENKO NAM ŠALJE ŠEST 'MIGOVA 29' I S-300! Putin odobrio Belorusiji da SRBIJI ISPORUČI NAORUŽANJE, NATO može samo da nas mrzi!

- Ta pretnja oko ukidanja finansiranja bila je nepromišljena. Mi svavako nećemo da ukinemo finansiranje zemljama poput Jordana ili čak Egipta u ovako kritičnim vremenima. Ja to što je uradila u potpunosti podržavam kada su u pitanju emocije, ali morate da budete taktički dobri isto koliko i strateški - rekao je Piters.

Njuzvik podseća da je Piters u ranijoj izjavi datoj početkom protekle nedelje za Hejlijevu rekao da je "na putu da bude američka Margaret Tačer", bivša predsednica vlade Velike Britanije.

OPASNO! TRAMP GURA KOSOVO U UN! Sprema se novi strašan diplomatski PRITISAK NA SRBIJU!

Podseća se da je Hilari Klinton, koja je 2016. u ime Demokratske partije bila prva žena koja je nominovana za kandidatkinju neke velike stranke za predsednicu SAD, u oktobru ove godine izjavila da se "neće ponovo kandidovati" nakon poraza od Trampa.

Njuzvik ipak ističe da se senatorka iz Masačusetsa Elizabet Voren smatra glavnim kandidatom demokrata za predsedničku izbornu trku 2020. godine.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zlatica

pre 6 godina

POSLATI VELJU ILIĆA DA PREGOVARA SA NJOM !!HA,HA..????????????UPALIĆE..????????????

Izbori 2024

Vesti

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom! (VIDEO)
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom! (VIDEO)

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Sport

Ti si moj brat! Bogdan i saigrač blistali nakon velike pobede!
NBA

Ti si moj brat! Bogdan i saigrač blistali nakon velike pobede!

Košarkaši Atlante savladali su Boston Seltikse u dramatičnom meču NBA lige rezultatom 123:122 nakon produžetka. Jedan od najzaslužnijih za trijumf Hoksa bio je kapiten Srbije Bogdan Bogdanović! Po završetku utakmice, Bogdanov saigrač Dejonte Marej pohvalno je govorio o Srbinu i istakao njegov doprinos u pobedi nad vodećim timom Istočne konferencije!

29.03.2024

16:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija