• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

26.12.2017

22:55

PANIKA ZBOG ĐAVOLJEG DAHA U BRITANIJI! Opasna droga se prodaje legalno!

Vesti

PANIKA ZBOG ĐAVOLJEG DAHA U BRITANIJI! Opasna droga se prodaje legalno!

Podeli vest

Droga bez mirisa koja potencijalno može biti smrtonosna, Skolapamin, poznatija kao "đavolji dah" u Britaniji se može kupiti za svega 11 funti.

Hemijska supstanca koja se baca u lice žrtava eliminiše slobodnu volju i može da obriše sećanje žrtve, a u dovoljno velikoj količini i ubije. 

Kolokvijalno poznat kao "đavolji dah", lek je napravljen od kolimbijskog drveta Boračero.

Seksualni predatori i pljačkaši su ga koristili širom zemlje, a proteklih dve godine u Španiji, Francuskoj i SAD prijavljen je veliki broj takvih slučajeva.

I zabrinjavajuće ja da je prošlog meseca, glumac iz Velike Britanije, Robert Lindzi, upozorio je da je jedna mlada žena napadnuta supstancom koja je ličila na drogu ispred londonskog kluba.

Po njegovim rečima ćerki jednog prijatelja prišaa su tri muškarca ispred londonskog kluba i ta supstanca joj je pala u lice, a u šoku onaju je udahnula.

"Prijatelji su joj pomogli, ali za nekoliko sekundi izgubila je volju i nije mogla ničega da se seti. Bila je to droga za silovanje. Ona je spašena, ali devojke treba da se čuvaju".

Drogu je skoro nemoguće otkriti, jer može da nestane iz krvi u roku od dva sata i može se naći u uzorcima urina samo u roku od 12 sati.

Prema izveštajima, žrtvama je izuzetno teško da dokažu da su je data jer se ne sećaju ničega, a nije je moguće naći u krvi žrtve.

Skopolamin nije kontrolisana supstanca u skladu sa Zakonom o zloupotrebi droga u Velikoj Britaniji, što znači da se legalno kupiti na internetu.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija