• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: fakti.org

23.01.2018

14:25

(VIDEO) AKO KRENEMO NA RUSIJU, PUTIN ĆE NAS UNIŠTITI ZA SEDAM DANA: Kijevu je bolje da ne 'izaziva đavola'!

Vesti

(VIDEO) AKO KRENEMO NA RUSIJU, PUTIN ĆE NAS UNIŠTITI ZA SEDAM DANA: Kijevu je bolje da ne 'izaziva đavola'!

Podeli vest

Iz ukrajinske Hersonske oblasti u okolinu Mariupolja, važne luke na Azovskom moru stigle su dve kolone vojne tehnike ukrajinske armije. Bivši portparol Ministarstva spoljnih poslova Ukrajine Oleg Vološin, upozrio je režim u Kijevu da će ukoliko dođe do rata sa Rusijom, ukrajinska armija biti razbijena za najviše nedelju dana 

Uzbuna u Donbasu

U Donjecku zaziru da bi Ukrajinci i Amerikanci za vreme vreme vežbe na okupiranoj teritoriji Donbasa, koja će trajati do 30. januara, mogli organizovati provokaciju sa namernim obaranjem jednog ukrajinskog lovca, pa to pripisati armiji DNR i iskoristiti za otpočinjanje ratnih dejstava.

Ovo je saopštio drugi čovek u vojnom vrhu Donjecke Republike Eduard Basurin. I precizirao da se radi o tehnici dva bataljona iz sastava 56-te posebne brigade motorizovane pešadije.

Basurin je istovremeno otkrio da ukrajinski Generalštab namerava da organizuje veliku vojnu vežbu na teritoriji Donbasa koja je još pod njegovom kontrolom i da u nju uključi i ratnu avijaciju.

Vežba će, prema njegovim rečima, potrajati do 30. januara.

U Donjecku zaziru da bi u vreme trajanja te vežbe Ukrajinci i Amerikanci mogli organizovati provokaciju sa namernim obaranjem jednog ukrajinskog lovca, pa to pripisati armiji DNR i iskoristiti za otpočinjanje ratnih dejstava.

Zato je Basurin naglasio: "Naša PVO će delovati samo u slučaju da neki ukrajinski avion pokuša da uđe u naš vazdušni prostor".

U Kijevu, što nije slučajna vremena podudarnost, ponovo govore o "Rusiji agresoru" i izražavaju uverenje da će Ukrajina u slučaju rata sa Rusijom na svojoj strani imati avijaciju NATO.

(VIDEO) TRAMP UDARIO SA LEĐA NA PUTINA, AMERIČKE RAKETE U GRUZIJI: Džavelin već SPREMAN DA RAZARA!

Na ovo je odreagovao bivši portparol Ministarstva spoljnih poslova Ukrajine Oleg Vološin, upozorivši:

- Ukoliko dođe do pravog rata sa Rusijom, ukrajinska armija će biti razbijena za najviše nedelju dana. Moskva će koristiti savremenu bombardersku i stratešku avijaciju i krstareće rakete protiv kojih su američke protivtenkovske rakete Javelin nemoćne i beskorisne.

Vološin je imao u vidu i izjavu sekretara ukrajinskog Saveta za nacionalnu bezbednost Aleksandra Turčinova da Rusija duž granice sa Ukrajinom pravi „moćnu vojnu infrastrukturu" i da se sprema za napad, ali da je ukrajinska armija spremna.

(VIDEO) LAVROV SE RASPLAKAO OD SMEHA: Pogledajte turske vesti, u studio doveli i TENK i AVION da pokažu kako rasturaju Kurde!

Svemu ovome treba dodati da je moskovski vojni ekspert Aleksej Leonkov, koji je jedan od direktora stručnog časopisa „Arsenal Otadžbine", objasnio da Rusija neće mirno posmatrati kako Kijev i SAD u Donbas dovode 20.000 vojnika lažnih mirotvoraca koji bi dvema donbaskim republikama priredili sudbinu Srpske Krajine.

fotomontaža

Leonkov otvoreno predočava: „Ako stvari budu krenule po tom scenariju, u Donbasu će se odmah pojaviti i drugi mirotvorci. Nadam se da tamo (na Zapadu) još nisu zaboravili kako je Rusija, i kojom brzinom, rasporedila svoje trupe u Siriji. Amerikanci ne mogu tih 20.000 dovesti u Donbasa sa mandatom Saveta bezbednosti UN, a ako ih ipak dovedu - uslediće brzi odgovor Rusije".

(VIDEO) PUKLA BRUKA! RATNI BROD SAD ZALEĐEN U KANADI DO PROLEĆA: Razarač od 118 metara čeka visibabe u Montrealu!

Leonkov ček precizira: "Na linijama dodira brzo će se pojaviti mirotvorci koji će biti prijateljski raspoloženi prema žiteljima Luganska i Donjecka. To će biti Rusija".




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija