• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

23.03.2018

14:45

RUSI SPREMNI NA SVE! Imaju sopstveni bankarski sistem, kao i internet pretraživače! MOGUĆE SANKCIJE EU IH NE DOTIČU!

Vesti

RUSI SPREMNI NA SVE! Imaju sopstveni bankarski sistem, kao i internet pretraživače! MOGUĆE SANKCIJE EU IH NE DOTIČU!

Podeli vest

EU je jutros povukla svog ambasadora u Moskvi i naložila mu da se vrati u Brisel, a sve zbog afere Skripal. Međutim, Rusi se nisu mnogo potresli. Spremni su na sve, a imaju čak i svoj bankarski sistem

Globalni naftni gigant Rosneft pripremio se za zatvaranje SVIFT usluga međubankarskih transfera gotovine, a u slučaju da Rusija bude isključena iz sistema u sklopu zapadnih sankcija.

Novi, samostalni sistem testiran je još u decembru, potvrdio je potpredsednik Gasprombanke Andrej Koroliov za agenciju TASS.

Ovaj sistem trebalo bi da bude ekvivalent SVIFT-u, a priča o potencijalnim zabranam pojavila se 2014. godine kada su EU i SAD predstavile prvi krug međunarodnih sankcija porotiv Moskve zbog navodnog učešća u ukrajinskoj krizi i ujedinjenja sa Krimom.

- To je svakako neprijatna stvar, pošto predstavlja kamen spoticanja za kompanije i banke i usporava posao. Biće neizbežno aktivirati neke starije tehnologije za prenos novca, inforamcija i kalkulacija. Međutim, kompanije su spremne na novi sistem pošto pretnje o izbacivanju iz SVIFT-a nisu od juče - rekao je ruski potpredsednik vlade Arrkadi Dvorkovič u februaru.

Rusija je spremna na sve, a dovoljno govore podaci da imaju sopstvene pretraživače za internet, društvene mreže za oglašavanje, tako da ne zavise ni od globalnog interneta.

EU POVUKLA SVOG AMBASADORA U MOSKVI NA KONSULTACIJE! Lideri EU na samitu u Briselu pružili punu podršku Britaniji u slučaju otrovanog agenta!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
123

pre 6 godina

Vidim, pa im ekonomija stagnira četvrtu godinu. Mada, ni ovima zapadno ne cvetaju ruže, ali su u dosta boljoj poziciji.

Maja

pre 6 godina

Upravo toliko godina su im uvedene drastične sankcije, a ko bi uspio da se razvija pod takvim sankcijama. da li si ti u toku o ovom što pišeš.

Petar Jojovic

pre 6 godina

Pa I mi imamo svoj internet ali bez ukljucenja na svetsku mrezu on ce da radi samo u Rusiji. Sto znaci da ce to prvenstveno da pogodi IT industriju u toj zemlji koja zavisi od globalne mreze.

Nena

pre 6 godina

Hahaha carska jedinstvena Rusija na celu sa Putinom

Miki

pre 6 godina

Za dostojanstvo i ponos naroda moze se i mora nesta podneti. Ko zeli da bude porazen i da mu stranci komanduju nema dostojanstva ni ponosa. Svakako beda i siromastvo su u ovoj situaciji neizbezni. Ja jos ne nadjoh koloniju koja je procvetala.

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija