• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/webtibune

05.04.2018

21:07

DŽORDŽ GALOVEJ O AFERI SKRIPAL: Smenite već jednom Borisa Džonsona, DOSTA JE BRUKAO BRITANIJU

Vesti

DŽORDŽ GALOVEJ O AFERI SKRIPAL: Smenite već jednom Borisa Džonsona, DOSTA JE BRUKAO BRITANIJU

Podeli vest

Britanski političar, novinar i bivši član parlamenta Džordž Galovej u intervjuu za RT izjavio je da bi britanski ministar inostranih poslova Boris Džonson trebalo da podnese ostavku zbog svojih izjava o slučaju Skripal

Prema Galoveju, britanska vlada, a posebno premijerka Teresa Mej i Boris Džonson, “su u izuzetno lošem položaju. Mislim da bi Borisa Džonsona trebalo suspendovati jer se ne samo pridružio horu glasova koji su optuživali Rusiju, već i otišao još dalje, davajući lažne izjave na državnoj televiziji - rekao je Galovaj.

Političar je skrenuo pažnju na reči ministra inostranih poslova, da je specijalista istraživačke laboratorije u Porton Dovn-u potvrdio “učešće” Rusije u trovanju Sergeja Skripala i njegove ćerke Julije.

- Prema rečima ministra, taj stručnjak mu je rekao da je pokušaj ubistva delo Rusije, da to ne može biti niko drugi. To nije samo greška, to je prevara - rekao je Galovej.

Boris Džonson je ponovio dvosmislene izjave. Ranije je upoređivao trovanje Skripala sa “Zločinom i kaznom” Dostojevskog. Prema njegovim rečima, svi su sigurni u krivicu osumnjičenog, a njihov posao je da izvuku priznanje.

Jedini problem je u tome što Džonson nikada nije pročitao roman do kraja – jer je poenta suprotna. Kako je Marija Zaharova istakla na brifingu, obraćajući se Džonsonu, da roman zapravo ne čini dokaz “.

Osim toga, šef britanskog ministarstva inostranih poslova optužio je Vladimira Putina da je organizovao trovanje Skripala lično (!). Zatim je uporedio Svetsko prvenstvo 2018. sa Hitlerovim olimpijskim takmičenjima iz 1936. godine – u potpunosti zaboravljajući da je Britanija zapravo prisustvovala Hitlerovim igrama, dok Rusija nije.

Džonson je takođe tvrdio da je lično pitao stručnjake iz istraživačkog centra u Porton Dovnu o ruskom poreklu supstance i dobio “kategoričan” odgovor u punom  poverenju naučnika da je supstanca napravljena u Rusiji. Laboratorija je poricala da je ikada donela takav zaključak.

Sumirajući sve ove izjave Džonsona dolazi se do zaključka da je Džonson plasirao izmišljotine na isti način kako je to nekad činio Toni Bler uvlačeći Britaniju u rat.

Najgore od svega je što su laboratorijski stručnjaci konačno dali izjavu negirajući da su Džonsonu bilo šta rekli, potvrđujući da nema dokaza da Rusi stoje iza trovanja Skripalja, čak i to da nema dokaza da se čak radi i o otrovu Novičok. 

Dakle sve je bila slobodna interpretacija Džonsona što je obzirom na njegov politički položaj nečuveno. Jednostavno rečeno Džonson je lagao inicirajući napade na Putina i Rusiju.

BRITANCI SE SMEJU RUSKOJ "MUCI": Džonson pozdravio "težak poraz Rusije" u OPCW

BRITANIJA JE MAFIJAŠKA DRŽAVA, BRUTALNA PORUKA IZ NEMAČKE: Setimo se Blera, LONDON LAŽE OD RATA DO RATA!

BRITANSKI KUKAVIČLUK I LAŽI NEMAJU KRAJA! Čepurin: Džonson požurio da izbriše poruku u kojoj optužuje Rusiju!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
caslav

pre 6 godina

dakle ostrvljani imaju i ludog vola pored lude krave,...preživeli iz 86.

Lala iz Banata

pre 6 godina

Од Енглеза - ништа ново...! Живела Независна Шкотска и Уједињена република Ирска...!!

Deda Djoka

pre 6 godina

Britanski ološ, zajedno sa ovim njihovim picopevcem i onim žutim nakostrešenim. A mejovoj može tači da reši probleme, kao svojevremeno olbrajtovoj. On je ionako samo za to. (mala slova namerno)

Bratislav

pre 6 godina

Boris Dzonson bi mogao prvo da uredi svoju kosu - frizuru pa da pocne da se ponasa zdravorazumski. Ali nije to njegova izmisljotina to je organizovana izmisljotina drzavnog aparata Velike Britanije, a on puki izvrsilac.

Izbori 2024

Vesti

Informer na licu mesta, dečak iz Voluje je živ i zdrav! Hraniteljka na tabletama, evo ko je smislio monstruoznu laž! (FOTO)
Društvo

Informer na licu mesta, dečak iz Voluje je živ i zdrav! Hraniteljka na tabletama, evo ko je smislio monstruoznu laž! (FOTO)

Hraniteljku iz sela Voluja kod Kučeva (ime poznato redakciji), zaprepastila je tragična vest da je maleni A.J. (6) kojeg, kako kaže, voli više od života, tragično preminuo. Naime, u lokalnim medijima se pojavila informacija da se dete zadavilo čepom od soka u utorak 9. aprila i da je sahranjeno sutradan. Reporterka Informera uputila se na lice mesta, kako bi utvrdila šta se zapravo dogodilo.

15.04.2024

22:41

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija