• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vesti online

28.04.2018

16:32

AUSTRIJSKI MIROVNJACI PUSTILI SIRIJCE DA IH TERORISTI MASAKRIRAJU: Beč šokiran svirepošću svojih vojnika!

Vesti

AUSTRIJSKI MIROVNJACI PUSTILI SIRIJCE DA IH TERORISTI MASAKRIRAJU: Beč šokiran svirepošću svojih vojnika!

Podeli vest

Austrijski vojnici u sastavu mirovne misije UN u Siriji optuženi su da su dozvolili da sirijski vojnici stradaju neobavestivši ih o zasedi za koju su znali

Reč je o događaju iz septembra 2012. godine, kada su austrijski mirovnjaci primetili kako šverceri u planini prave zasedu, o čemu su izvestili svoju komandu i napravili video snimak.

Međutim, sat vremena od trenutka kada je primećena zaseda, prema video snimku koji je objavio bečki magazin "Felter", jedno vozilo sa devet pripadnika sirijske tajne službe dolazi do kontrolnog punkta koji su držali austrijski mirovnjaci i oni ih propuštaju bez upozorenja. 

Na video snimku se potom čuje kako jedan od njih, kada je vozilo prošlo, kaže: "normalno bi bilo da neko tim jadnicima kaže za zasedu" i "ako neko od njih preživi vratiće se i ubiće nas". 

(VIDEO) RUSI ONESPOSOBILI NAJBOLJI AVION SAD ZA ELEKTRONSKI RAT: Pentagon svakodnevno doživi neki šok u Siriji!

Na tom snimku se vidi kako su Sirijci upucani, a vojnici snimaju dešavanja i posledice zasede i kažu: "Ovo je bilo pakleno". Zatim vojnici diskutuju da li da pošalju sanitet, ali konstatuju što niko nije preživeo i ne preduzimaju ništa. 

(VIDEO) RUSI NAPRAVILI IZLOŽBU OBORENIH TOMAHAVKA U SIRIJI: Ovo su Trampovi LEPI I PAMETNI PROJEKTILI!

Bečki magazin "Falter" je objavio ovaj video koji, kako se navodi, kvari imidž austrijskih mirovnjaka koji su decenijama bili stacionirani na Golanskoj visoravni. Ministar odbrane Mario Kunasek reagovao je odmah i formirao je istražnu komisiju. 

- Želim što brže da znam šta se 2012. stvarno dogodilo - poručio je on. 

Austrija, koja se obavezala na trajnu neutralnost, jedna je od najaktivnijih zemalja, kada je reč o broju vojnika po broju stanovnika u mirovnim misijama UN i EU, ali i pod komandom NATO kao što je slučaj na Kosovu, gde je stacionirano više od 400 austrijskih mirovnjaka u sastavu Kfor.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Draggan

pre 5 godina

Dovoljno je reci, Zapad. Izopacene " demokrate", prevaranti izmisljenih otrova i tvorci stvarnih ubijanja.

Trtica

pre 5 godina

Samo naivni mogu verovati da je ta mala fašistička zemljica neutralna! Zašto su angažovani u tolikom broju u "mirovnim" misijama kod nas i na srbskim teritorijama i drzavama--kosovo i metohija, bosna i hercegovina!?pa zato da kontrolišu sprovođenje u delo plana koji su oni, zajedno sa nemackom, osmislili za unistenje srbskog etnockog o drzavnog prostora!!! To je najpodlija drzavica na svetu posle siptarije, a i siptarija je njihov proizvod direktni...kome nije jasno taj mora kod lekara!

Ljubo

pre 5 godina

Tako su po Bosni radili ,devedesetih ,sve do jednog sa zapada .Radili i sakatili Srbe zajedno sa muslimanskim eksyremistima ,zvani " bosnjaci" hm....

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija