• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.06.2018

08:39

PRESTAJE VANREDNO STANJE U TURSKOJ: Više im ne preti opasnost

Vesti

PRESTAJE VANREDNO STANJE U TURSKOJ: Više im ne preti opasnost

Podeli vest

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan i njegov saveznik u vladi, lider Stranke nacionalnog pokreta (MHP) Devlet Bahčeli saglasili su se da vanredno stanje, koje ističe u julu, ne bude produženo, preneo je jutros provladin list Sabah

Vanredno stanje u Turskoj uvedeno je posle pokušaja državnog udara u julu 2016. godine i od tada je produžavano na svaka tri meseca, prenela je agencija Rojters.
Erdogan je, uoči izbora 24. juna, obećao da će ukinuti vanredno stanje ako na njima pobedi.

Erdogan je osvojio 53 odsto glasova na predsedničkim izborima, produživši tako svoju vladavinu do 2023. godine, ali sa novim, širokim ovlašćenjima, što su Turci podržali na referendumu prošle godine.

ERDOGAN ĆE VLADATI DO 2033: šef Turske bi mogao da da bude na vlasti ukupno 30 godina!


Vanredno stanje je omogućavalo Erdoganu i vladi da zaobiđu parlament u donošenju novih zakona i da ne poštuju prava i slobode.

Erdogan je istakao da je vanredno stanje neophodno da bi se zemlja zaštitila od bezbednosnih pretnji, međutim kritičari smatraju da je to šefu države poslužilo da se obračuna sa disidentima.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija