• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/webtribune

30.06.2018

19:12

TRAMP POVLAČI VOJSKU IZ NEMAČKE?! Evropski saveznici u šoku, EVO I ZBOG ČEGA!

Vesti

TRAMP POVLAČI VOJSKU IZ NEMAČKE?! Evropski saveznici u šoku, EVO I ZBOG ČEGA!

Podeli vest

Pentagon analizira troškove i posledice velikog povlačenja ili prenosa američkih trupa baziranih u Nemačkoj usred rastućih napetosti između američkog predsednika Donalda Trampa i nemačke kancelarke Angele Merkel, navodi „Vašington post“ pozivajući se na četiri izvora

List navodi da je Tramp izrazio interesovanje za taj korak ranije na sastanku sa svojim savetnicima. Sagovornici „Vašington posta“ izjavili su da je Tramp pogođen veličinom kontingenta i da se žalio da druge zemlje malo ulažu u zajedničku bezbednost i da ne troše dovoljno na odbranu.

Izvori su naglasili da Pentagon u ovom trenutku samo razmatra različite opcije.

Te informacije su uznemirile evropske zvaničnike koji, kako navodi list, pokušavaju da razumeju da li Tramp zaista namerava da realizuje svoju ideju ili je to njegova taktika pregovora pre samita NATO-a u Briselu.

Predstavnik Saveta za nacionalnu bezbednost Bele kuće rekao je da američka administracija nije tražila od Pentagona specijalnu analizu posledica povlačenja trupa iz Nemačke. Prema njegovim rečima, takvi potezi predstavljaju „normu“.

Sa svoje strane, predstavnik Ministarstva odbrane SAD Erik Paon negirao je potpuno ili delimično povlačenje američkih trupa iz Nemačke i takođe je izjavio da Ministarstvo redovno sprovodi takve analize.

Na samitu NATO-a 2014. godine odlučeno je da svi članovi Alijanse za odbranu izdvajaju do 2 odsto BDP-a. Američki predsednik Donald Tramp više puta je pozivao partnere u Savezu da ispune te sporazume, preteći da će u suprotnom smanjiti učešće SAD u zajedničkim programima bezbednosti zemalja-članica Alijanse.

OTKRIVENA VELIKA AMERIČKA ZAVERA! Tramp ubeđivao Makrona da Francuska napusti EU, NUDIO MU BOLJE USLOVE?!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Predrag Klisaric

pre 5 godina

Molim boga da povuce i vojsku sa Kosova iz istih razloga . A mi da tamo stavimo nasu vojsku pa nek kosta nas a nr njih , zvacrmo i Ruse pa nek kosta sta kosta . Kad je bal nek se slavi .

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija