• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnik

02.07.2018

18:03

(VIDEO) PANIKA U VAŠINGTONU: PUTIN SAZNAJE TAJNE LOVACA F-35! Za sve su krivi Erdogan i Turska!

Vesti

(VIDEO) PANIKA U VAŠINGTONU: PUTIN SAZNAJE TAJNE LOVACA F-35! Za sve su krivi Erdogan i Turska!

Podeli vest

Rusija može preko Turske dobiti pristup tajnim tehnologijama, uz pomoć kojih je napravljen američki višenamenski lovac pete generacije F-35

Velika Britanija, piše Telegraf, namerava da kupi 138 lovaca F-35, dok Turska namerava da kupi i F-35 i ruske protivvazdušne raketne sisteme S-400. Eksperti se brinu da, ako Ankara bude koristila oba sistema, informacije o nedostacima američkih lovaca mogu doći u posed Moskve.

Američki senat je odobrio zabranu prodaje F-35 Turskoj u slučaju da ona ne prihvati plan o kupovini S-400.

Prema rečima senatora Krisa van Holena, predaja Ankari F-35 zajedno sa S-400 dovešće u pitanje nacionalnu bezbednost SAD i njihovih saveznika.

BRUTALNA PORUKA TRAMPU IZ NEMAČKE! NEĆEŠ ZAUSTAVITI "SEVERNI TOK 2": Lider SAD uzalud preti Berlinu!

- Kupovina Turske oba sistema omogući će Rusima da lako ocene mogućnosti F-35 i otkriju njegove nedostatke. To je nedopustivo - izjavio je on.

RUSIJA ĆE DA ZAŠTITI I AMERIKU: Moskva sprema tehnologije DA BRANI ZEMLJU OD ASTEROIDA I METEORITA!

Slično mišljenje imaju i u britanskom parlamentu. Mark Fransoa, šef Specijalnog komiteta za odbranu parlamenta, rekao je Telegrafu da Velika Britanija ulaže u F-35 ogromna sredstva, zbog čega London "ne bi želeli da vide" da neko kompromituje tu tehnologiju.

Međutim, Turska je već dobila od SAD prve F-35, bez obzira na pokušaje senata da blokira ovaj sporazum.

AFRIČKI RUDNICI ZLATA I DIJAMANATA PRELAZE U RUKE RUSIJE: Francuska u šoku, ostaje bez kolonije koju je izrabljivala!

Osim toga, u maju su vlasti Turske saopštile da nikakve sankcije neće uticati na odluku Ankare da kupi S-400 od Rusije.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
bubasvaba

pre 5 godina

Samo ga tako nevidljivog ne saljite iznad srbije kao f117 tako ce i ovaj f 35 da se spusti u budjanovce da vidi sta se radi ali bez povratne karte.

Dragan

pre 5 godina

F-35 je mali mis za SU-57. I Ruski piloti su bolji od americkih.

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija