• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: fakti. org

28.07.2018

17:44

EVO KAKO ĆE TEHERAN odgovoriti ako SAD I IZRAEL NAPADNU IRAN. Vojni eksperti ubeđeni da to znači TREĆI SVETSKI RAT!

Vesti

EVO KAKO ĆE TEHERAN odgovoriti ako SAD I IZRAEL NAPADNU IRAN. Vojni eksperti ubeđeni da to znači TREĆI SVETSKI RAT!

Podeli vest

Iran je spreman da se suprotstavi Sjedinjenim Državama - objavio je general Kasem Sulejmani, komandant "Kudsa" - jedinice specijalaca u sastavu Korpusa čuvara islamske revolucije

Predsedniku SAD Donaldu Trampu pritom je otvoreno poručio:

- Vi možete započeti rat, ali ćemo ga mi završiti. Pitajte svoje prethodnike kako to sa nama izgleda. Nemioj da nam pretiš. Spremni smo da ti se suprotstavimo!

Prethodno je portparol iranske diplomatije, Bahram Kaesmi, saopštio da je Teheran spreman da blokira Ormuski prolaz koji je glavna svetska plovna arterija za izvoiz nafte.

Indirektno reagujući na sve ovo, američki ministar odbrane, Džejms Matis, izjavio je da SAD  nemaju za cilj smenjivanje vlasti u Iranu.

Naglasio je da Vašingtonu samo treba da Iran promeni držanje, odnosno "prestane sa pretnjama s obzirom na vojni potencijal kojim raspolaže".    
Moskovski vojni ekspert Aleksej Leonkov je povodom mogućnosti da Amerikanci i Izrael udare po atomskim objektima i glavnim vojnim objektima Irana ukazao:

- To će biti veliki rat. Pitanje je da li su Sjedinjene Države na takav rat spremne zbog nekakvih avantura. Udar po svakom atomskom objektu, čak i samo po atomskoj centrali, faktički je primena oružja za masovno uništavanje. Neka se svi prisete Černobilja. Takav napad na Iran bio bi na ivici ludosti".          
  
Po njegovoj proceni, čak i primena (američkih) krstarećih raketa može imati "katastrofalne posledice".

Leonkov je podsetio da je Iran oko svojih strateških objekata rasporedio ruske raketne sisteme "Tor", da ima i raketne sisteme S-300 i sopstvene operativno-taktičke rakete dometa 2.000 kilometara.

Ukoliko bude napadnut, Iran će odmah napasti američke saveznike u regionu, ali primarno - Izrael i američke vojne baze u Katari Saudijskoj Arabiji.

(VIDEO) ŠTA ĆETE SAD DUŠEBRIŽNICI! POLETEO PRVI RUSKI MIG 29: Uskoro će svih šest čuvati srpsko nebo!

Leonkov podseća da je Kina, kada se Izrael spremao da napadne Iran, upozorio da će oko strateških objekata Irana postaviti 10.000 svojih vojnika i svaki napad na takve objekte smatrati napadom na svoju armiju.

(VIDEO) KIJEV PONIŽEN I BESAN: Ruska i proruska pravoslavna Ukrajina pokazala snagu i prkos I TO U SRED PRESTONICE UKRAJINE!

Moskovski ekspert posebno naglašava:

- Ako se Izrael odluči za napad, njegova Železna kupola i Davidova praćka mogu se pokazati nedovoljno uspešnim protiv iranskih raketa. 

Teheran po objektima u Izraelu može tući teškim balističkim raketama za čije zaustavljanje je potreban veliki broj protivraketa, a Tel Aviv je imao problema, iako je koristio američke rakete "Patriot" protiv iračkih raketa Skad. 

Za Izrael je sve utoliko složenije što je pitanje da li bi njegovi avioni stigli do Irana".

MILO PLENI IMOVINU PUTINOVOM PRIJATELJU: Oduzeće mu vile na Platamunima, ČIJA JE VREDNOST VIŠEMILIONSKA!

Leonkov je uveren da Amerikancima i Izraelu ne bi mnogo pomogla ni spremnost Britanije i Australije da se uključe u napad.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ljubo

pre 5 godina

Sto ste lesinari leteli ,leteli ste ,sto ste razvaljivali razvaljivali ste ...sada vas iznutra razvaljuju ....niste se pokazali ni u sramnoj akciji na prodatu i izdatu Srbiju ,to jest ostatak Jugoslavije u ono vreme ...

karmallo

pre 5 godina

Voleo bi da vidim kako će izaći na kraj poludeli kauboji i Jude sa nikad poraženim zemljom u istoriji čovečanstva.Mnogi su zube polomili u Persiji pa će i ovi sada ali mislim da je ovo samo blef i da nikom nije u interesu da se igra nestanka čovečanstva.Jenkiji nisu svesni da Iran ima svoje jedinke svuda u svetu i da će skupo platiti za tu ludu avanturu daj Bože da do toga ne dođe.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija