• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

31.08.2018

08:50

MISTERIOZNA SMRT TOP-MENADŽERA U RUSIJI! Belgijski biznismen pao kroz prozor UKLETE ZGRADE - nesreća, samoubistvo ili ubistvo?!

Vesti

MISTERIOZNA SMRT TOP-MENADŽERA U RUSIJI! Belgijski biznismen pao kroz prozor UKLETE ZGRADE - nesreća, samoubistvo ili ubistvo?!

Podeli vest

Bruno Šarl de Koman (59), potpredsednik ruske korporacije "Novolipeck stil", pao sa devetog sprata zgrade u kojoj je živeo u Moskvi. Ne zna se da li je slučajno pao, ili je skočio, ili ga je neko gurnuo

Belgijski biznismen Bruno Šarl de Koman (59), potpredsednik moćne ruske korporacije "Novolipeck stil", umro je u sredu u Moskvi pod misterioznim okolnostima. On je pao sa prozora na devetom spratu zgrade u kojoj je živeo, međutim, nije poznato da li je slučajno ispao ili je skočio, a postoji sumnja i da ga je neko gurnuo i ubio.

Rekao je prijatelju da ga sačeka pet minuta ispred ulaza, a onda je pao kroz prozor na ulicu

Prema navodima ruskih medija, De Koman je pre incidenta šetao sa prijateljem. Sa njim je došao do ulaza u svoju zgradu, koju u Rusiji zovu "Kuća na nasipu", u Ulici Serafimoviča, u blizini Crvenog trga.

- Rekao je tom prijatelju da ga sačeka pet minuta ispred ulaza kako bi otišao do stana da uzme neke stvari. Međutim, nekoliko minuta kasnije pao je kroz prozor na ulicu - objavio je portal "Mash", koji je razgovarao sa prijateljem biznismena.

Taj sajt dodaje da je De Koman na mestu ostao mrtav. Odmah su stigle jake snage policije, koje su pretresle njegov stan i ispitale očevice.

- U stanu nema znakova borbe. Ipak, pokrenuta je kriminalistička istraga kako bi se istražili svi detalji misterioznog slučaja - saopštio je ruski istražni komitet.

Očevici su naveli da je policija blokirala ceo kvart i ispitivala sve na koje je naišla.

- U zgradi i svuda oko nje vladalo je opsadno stanje. Niko nije smeo da priđe mestu zločina - rekao je Jevgenij Vikoski, jedan od stanara.

Živeo u ukletoj zgradi

Informer

Stambena zgrada "Kuća na nasipu", u kojoj je živeo i umro Bruno Šarl de Koman, poznata je kao ukleta zbog brojnih ubistava i zločina.Još u 17. veku, u toj četvrti ljudi su javno vešani i ubijani. Aristokrata Bersen Beklemišev pokušao je da na mestu sadašnje zgrade, gde je nekad bila močvara, izgradi palatu. Međutim, odrubljena mu je glava po carevom nalogu. Bogataš Averkij Kirilov, koji je završio Beklemiševu vilu, takođe je ubijen.
Kasnije, na tom istom mestu, Sovjeti su 1927. izgradili "Kuću na nasipu", koju su nazvali "Zgrada budućnosti". Tamo su se uselili deca i žena Josifa Staljina, njegova desna ruka Lavrentij Berija i drugi pripadnici sovjetske elite. Soliter je imao tajne hodnike sa uređajima za prisluškivanje i špijunažu. Mnogi stanari su pogubljeni, neki su odvedeni u gulage, a neki su izvršili samoubistvo tokom godina.U novije vreme stanari su prijavljivali da čuju vriske, glasove i da viđaju duhove.

Kolege De Komana su u šoku posle njegove smrti i tvrde da se on nikad ne bi ubio.

- Smrt Bruna De Komana strašno nas je potresla i predstavlja nenadoknadiv gubitak za korporaciju. Saučešće njegovoj porodici i najbližima. Sumnjamo da bi se Bruno ubio jer je bio zadovoljan i veoma uspešan čovek - rekao je predsednik kompanije "Novolipeck stil" Grigorij Fjodorišin.

Inače, De Koman je jedan od najvećih svetskih stručnjaka u industriji čelika, 2017. je počeo da radi kao potpredsednik firme "Novolipeck stil", jedne od četiri najveće kompanije za proizvodnju čelika u Rusiji i jedne od najjačih u svetu. Kompanija ima 2.500 zaposlenih širom Evrope, od čega 1.000 u Belgiji. Vlasnik korporacije je ruski oligarh Vladimir Lisin, čija se imovina procenjuje na oko 15,9 milijardi dolara.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija