• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

09.09.2018

23:45

ZVANIČNI LONDON POKRENUO HAJKU PROTIV RUSKIH DRŽAVLJANA! Britanija objavila rat Putinu, oduzima imovinu ruskim oligarsima!

Vesti

ZVANIČNI LONDON POKRENUO HAJKU PROTIV RUSKIH DRŽAVLJANA! Britanija objavila rat Putinu, oduzima imovinu ruskim oligarsima!

Podeli vest

Nakon što je London objavio fabrikovane dokaze o tome da Kremlj stoji iza trovanja Sergeja i Julije Skripalj, na meti su se našli ruski bogataši koji godinama žive u Britaniji i tamo ulažu svoj novac

Britanija kreće u totalni rat sa Rusijom i njenim predsednikom Vladimirom Putinom. Nakon što je London objavio fabrikovane dokaze o tome da Kremlj stoji iza trovanja bivšeg dvostrukog agenta Sergeja Skripalja i njegove ćerke Julije, sada planira da oduzme imovinu ruskim oligarsima koji žive u Britaniji.

Poreklo novca

 Kremlj i bogataši
Mislimo da Kremlj koristi svoje bogataše koji žive u Londonu
Izvor iz britanske vlade

Prema navodima britanskih medija, nadležni proveravaju poreklo novca 100 bogataša, među kojima je najveći broj Rusa. Među njima su Roman Abramovič, Oleg Deripaska, Andrej Jakunjin, Igor Šuvalov i Jelsina Kairova.

- Policiji su data nova ovlašćenja da može da pokrene postupak pred sudom protiv svakog za koga sumnja da je povezan sa korupcijom i organizovanim kriminalom. Nakon toga sud zahteva od osumnjičenih da dokažu kako su stekli imovinu u Britaniji. Ukoliko ne mogu da dokažu poreklo novca, imovina će im biti oduzeta - navode britanski mediji.

Kako dodaju, pravila su pooštrena jer vlasti sumnjaju da bogataši godinama u Britaniji peru novac.

100 ljudi, najviše Rusa, nalazi se pod lupom britanskih vlasti

- Konkretno sumnjamo da pojedini ruski oligarsi u Britaniji ulažu nelegalno stečene pare Kremlja i ljudi bliskih ruskom predsedniku Vladimiru Putinu. Mislimo da Kremlj koristi svoje bogataše koji žive u Londonu - naveo je izvor blizak britanskoj vladi.

Lider liberaldemokrata sir Vins Kejbl je za britanske medije naveo primer Igora Šuvalova, bivšeg prvog potpredsednika ruske vlade, koji ima stan u Vajtholu, plaćen 11,4 miliona funti 2014.

- Dok je još bio na funkciji 2014, prijavio je da mu je godišnja plata 112.000 funti - rekao je Kejbl.

Državni tužilac Džefri Koks kaže da su u toku provere imovinskog stanja velikog broja pojedinaca i da će oni u narednom periodu dobiti poziv da objasne poreklo novca.

To je potvrdila i kancelarija premijerke Tereze Mej, koja je dodala da će stati na put svima koji se neprijateljski ponašaju prema Britaniji.

U međuvremenu, od marta, kad su Skripaljevi otrovani, do sada, ruski oligarsi u Britaniji su pod konstantnim pritiskom. Policija im pretresa avione prilikom privatnih letova, čak im ulazi i u kuće.

Informer

Nekima od njih, poput Romana Abramoviča, uskraćena je viza posle 15 godina života u Britaniji.

On je tamo boravio na osnovu investitorske vize, koju dobija svako ko uloži više od dva miliona funti u Britaniji. Ambramovič je 2003. kupio fudbalski klub Čelsi za 60 miliona funti i u njega je dosad uložio više od milijardu. Takođe, u predgrađu Londona Kensingtonu 2009. kupio je vilu čija je vrednost danas najmanje 125 miliona funti. Uprkos svemu tome, njemu nije produžena boravišna dozvola, te je on u maju uzeo izraelsko državljanstvo kako bi mogao da putuje bez vize u Britaniju.

Progon Rusa

Inače, najava hajke protiv ruskih oligarha dogodila se nakon što je Britanija u sredu objavila fotografije dvojice muškaraca navodno odgovornih za trovanje Skripaljevih - Aleksandra Petrova i Ruslana Boširova. Iako britanski zvaničnici veruju da su im to lažna imena, oni tvrde da su u pitanju agenti ruske vojne obaveštajne službe GRU i da su delovali prema nalogu Kremlja. Rusija je ponovo negirala umešanost u slučaj Skripalj, ali je zvanični London rešio, ipak, da udari na Putina.

- Najava o plenidbi imovine ruskim tajkunima u Britaniji je u stvari pritisak na Putina. U pitanju je progon ruskih državljana - smatraju analitičari.

HIT! SAMO IM JE PUTIN NA PAMETI! TV kanal RT žestoko ismejao CNN!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija