• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: hina

03.10.2018

09:42

POKRENUTA ISTRAGA PROTIV PREDSEDNIKA SAD! Njujork Tajms optužio Trampa da je UTAJIO POREZ!

Vesti

POKRENUTA ISTRAGA PROTIV PREDSEDNIKA SAD! Njujork Tajms optužio Trampa da je UTAJIO POREZ!

Podeli vest

I Trampova braća i sestre su prema navodima ovog lista iskoristili prihode od carstva nekretnina svog oca Freda Trampa

Poreska služba države Njujork otvorila je istragu nakon što je Njujork Tajms objavio informacije prema kojima je Donald Tramp primio više od 400 miliona dolara od svojih roditelja, delimično zahvaljujući manevrima oko utaje poreza.

Informacije iz dnevnika opovrgli su advokat američkog predsednika i portparolka Bele kuće.

Tramp izvređao novinarku i pre nego što mu je postavila pitanje: Bela kuća pokušala da ublaži incident (VIDEO)

Po članku iz Njujork Tajmsa objavljenom o bogatstvu Trampa, bivši magnat nekretnina nije to postao sam od sebe kako to rado priča svojim pristalicama ili u svojim knjigama poput bestselera "Umeće pregovaranja".

KIM I JA SMO ZALJUBLJENI! Tramp priznao da se između njega ili lidera Severne Koreje rodila ljubav!

Citirajući poreske prijave i poverljive finansijske dokumente, dnevnik tvrdi da je, od najranijih godina pa do danas, bivši magnat nekretnina iskoristio, poput svojih braća i sestara, prihode od carstva nekretnina svog oca Freda.

Ukupan iznos tih prihoda odgovara današnjim približno 413 miliona dolara, piše Njujork Tajms.

Po dnevniku, Donald Tramp je primio počevši od treće godine 200.000 dolara godišnje (u sadašnjim dolarima) pa je sa osam godina već bio milioner.

Foto: AP Foto

Nakon objave tih informacija, poreska služba države Njujork "proverava optužbe u članku Njujork Tajmsa i odlučno istražuje sve tragove", izjavio je jedan od njenih porparola.

Njujork Tajms tvrdi da se do dela tog novca moglo doći zahvaljujući poreskoj utaji. Predsednik i njegova braća i sestre oformili su firmu paravan sa jedinim ciljem da se prikriju poklon svojih roditelja.

(VIDEO) TRAMPA ISMEJALI U UN: U govoru se hvalio svojim uspesima, CELA SALA MU SE SMEJALA!

Donald Tramp je pomogao svom ocu da profitira nezasluženo sa više miliona dolara poreskih olakšica i podceni svoje prihode od nekretnina kako bi smanjio porez koji je trebalo da plati prilikom njegovog prenosa deci.

Deca Trapovih primila su ukupno "svotu daleko veću od milijardu dolara" od svojih roditelja.

Njujork Tajms, pozivajući se na poreske stručnjake, navodi da je malo verojatno da bi Tramp bio izložen krivičnom progonu zbog zastare ali dodaju da ne postoji zastara za kazne koje izriču upravna tela za poreske prestupe.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Advokat Dragijevića zatečen odlukom o svojoj smeni: Ne znam zašto, ali znam ko će da me zameni!
preokret

Advokat Dragijevića zatečen odlukom o svojoj smeni: Ne znam zašto, ali znam ko će da me zameni!

Kao grom iz vedra neba odjeknula je vest da advokat , Nebojša Živanović, po želji Radoslava Dragijevića oca osumnjičenog za teško ubistvo male Danke Ilić, Dejana Dragijevića više nije pravni zastupnik njega i njegove supruge Svetlane koja je dobila status zastićenog svedoka. Živanović koji je zastupao Dragijeviće pri davanju iskaza o slučaju ubistva dvogodišnje devojčice , pred tužiocem VJT u Zajecaru.

25.04.2024

11:40

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija