• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Telegraf.rs/informer.rs

29.10.2018

18:40

(VIDEO/FOTO) POPLAVLJENA VENECIJA: Policija evakuiše ljude, voda im došla do struka

Vesti

(VIDEO/FOTO) POPLAVLJENA VENECIJA: Policija evakuiše ljude, voda im došla do struka

Podeli vest

Trg svetog Marka u Veneciji je evakuisan nakon što je voda u ovom delu grada dostigla 156 cm iznad mora. Italijanski mediji prenose da plima brzo raste i da se očekuje da visina vode dostigne 160 cm

Ovo znači da je više od 75 posto kopnenog dela grada pod vodom.

 

 

Predsednik Veća Đuzepe Konte potpisao je deklaraciju o stanju mobilizacije Nacionalne službe za civilnu zaštitu, nakon što je taj zahtev uputio predsednik Veneto regije.

Na snimku koji je šerovan na Fejsbuku vidi se trg koji je potpuno prekrila voda ali i neki turisti kojima je voda skoro do struka.

 

 

Policija je evakuisala ljude i zatvorila prilaz Trgu svetog Marka.

- Zbog vode koja stalno nadolazi, rešili smo da evakuišemo trg. Međutim, izgleda da je nivo vode počeo da stagnira, stalno nadziremo taj deo i ako nivo počne da opada, turisti će moći da se vrate na trg - rekao je gradonačelnik Venecije Luiđi Brugnaro.

Kako prenose mediji, zbog novonastale situacije prekinuta je usluga javne plovidbe gradom, a veze sa ostrvima su i dalje aktivne.

 

 

Poplave u Veneciji su česte ali retko kada prelaze 150 cm. Zbog toga su turisti primorani da prelaze preko postavljenih punktova, pa se obilazak jednog od najlepših gradova na svetu pretvori u neobičnu avanturu.

 

 

Međutim, nekim turistima poplava nije uništila odmor, pa su se rešili da se opuste u bašti kafića sa podignutim nogama na stolicama.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Stojan

pre 5 godina

Mozda je doslo vreme da prepuste Veneciju Jadranu.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija