• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

15.11.2018

21:34

ERDOGANU NEŠTO MORA DATI: Tramp traži načine za izručenje Gulena Turskoj!

Vesti

ERDOGANU NEŠTO MORA DATI: Tramp traži načine za izručenje Gulena Turskoj!

Podeli vest

Bela kuća traži načine da se reši Fetulaha Gulena, najvećeg rivala turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana koji živi u SAD kako bi ublažila pritisak Turske na Saudijsku Arabiju kada je reč o ubistvu novinara Džamala Kašogija, objavio je En-Bi-Si Njuz pozivajući se na izvore u američkoj administraciji

Administracija predsednika SAD Donalda Trampa zatražila je od nekoliko američkih federalnih agencija da pronađu zakonske načine za izručenje Gulena, kojeg Turska smatra odgovornim za pokušaj puča u toj zemlji pre dve godine, objavila je ova mreža.

Napori uključuju smernice Ministarstvu pravde i FBI-a da ponovo otvore slučaj za izručenje Gulena, kao i zahtev za informacije o njegovom pravnom statusu u Odeljenju za državnu bezbednost, rekli su izvori.

Bela kuća je, kako se navodi, naročito bila zainteresovana za detalje o Gulenovom statusu rezidenta u SAD. On ima Zelenu kartu i živi u Pensilvaniji od kraja 90-tih godina.

Nijedna od pomenutih američkih agencija nije želela da komentariše izveštaj, ali jedan turski zvaničnik je za En-Bi-Si rekao da turska vlada ne povezuje slučaj Gulena sa ubistvom saudijskog novinara Džamala Kašogija. 

- Mi definitivno ne vidimo vezu između ova dva slučaja. Želimo da vidimo delovanje SAD u vidu Gulenovog izručenja. I mi ćemo nastaviti našu istragu kada je reč o slučaju Kašogi - rekao je taj zvaničnik. 


 

SAUDIJSKI JAVNI TUŽILAC OTKRIO KO JE NARUČIO KAŠOGIJEVO UBISTVO: 11 OSOBA UMEŠANO U LIKVIDACIJU NOVINARA

 

ERDOGAN O KAŠOGIJEVOM UBISTVU: Strpljivo čekam objašnjenje saudijskog princa Muhameda bin Salmana

 

 

POLICIJA ČEŠLJA IMANJE FETULAHA GULENA: Obezbeđenje pucalo na čoveka koji je upao na ranč imama kojeg bi Erdgogan želeo da ga vidi u okovima!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija