• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.12.2018

19:58

UKRAJINA GOMILA NAORUŽANJE U DONBASU! 60 tenkova i borbenih vozila istovareno na železničkoj stanici Konstantinovka!

Vesti

UKRAJINA GOMILA NAORUŽANJE U DONBASU! 60 tenkova i borbenih vozila istovareno na železničkoj stanici Konstantinovka!

Podeli vest

Ukrajinska vojska prebacila je više od 60 tenkova i borbenih vozila pešadije u Donbas, javlja Tas s pozivajući se na lokalne proruske medije.

 

Navodi se da je portparol Ministarstva odbrane Donjecke Narodne republike (DNR) Danil Bezsonov rekao da su ukrajinske snage počele da pojačavaju snage u Donbasu, gde premeštaju tenkove i avijaciju na liniji demarkacije sa DNR. 

"Tokom protekla dva dana, tenkovi i mehanizovani bataljoni 93. mehanizovane brigade istovareni su na železničkoj stanici Konstantinovka, jačajući snage za više od 60 tenkova i brobenih vozila pešadije", navodi Donjecka novinska agencija. 

Obaveštajne službe DNR prijavile su da je četiri aviona Su-25 poslato z Melitopolja na aerodrom u Berđansku. 

KONTROLA NAD DONBASOM I KRIMOM CILJ RATNOG STANJA: Kijev otkrio kakvi su mu planovi, pitanje je da li su i realni!

Bezsonov je rekao da ovi avioni mogu da se koriste za operacije vatrene podrške tokom masivnog vazdušnog udara. Od početka sukoba u Donbasu u aprilu 2014. godine bilo je proglašeno više od 20 prekida vatre, a poslednji je stupio na snagu 29. avgusta ove godine.  Do sada, međutim, nije postignuto dugotrajno primirje. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Max

pre 5 godina

Nista strasno,nece imati problem kako ih vratiti

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija