• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/pravda

19.12.2018

20:42

(FOTO) RUSKA BAZA NIKLA PRED AMERIČKIM VRATIMA: Panika u Pentagonu, Moskva osvarila pretnje!

Vesti

(FOTO) RUSKA BAZA NIKLA PRED AMERIČKIM VRATIMA: Panika u Pentagonu, Moskva osvarila pretnje!

Podeli vest

U SAD je objavljen satelitski snimak lokacije za koju se smatra da se na njoj nalazi ruska vojna baza

Američki list The Drive je na svom sajtu objavio satelitski snimak venecuelanskog ostrva Orčila u Karipskom moru na kojem se, pretpostavlja se, nalazi ruska vojna baza.

List je kao dokaz za tu tvrdnju naveo da se na ostrvu pojavila avionska pista na kojoj je moguće poletanje i sletanje ruskih strateških bombardera Tu-160.

 

 

Na Tviter stranici Observer IL, koja je prva objavila ove satelitske snimke, ovo ostrvo je opisano kao ‘’Putinovo novo igralište’’.

Navodi se da je ostrvo Orčila udaljeno od Floride 1.300 milja (2.080 km).

Tokom decembra, ruski list ‘’Nezavisimaja gazeta’’ se pozvao na svoje vojno-diplomatske izvore u svom tekstu, gde piše da Rusija planira da razmesti svoje strateške bombardere u Venecueli.

Predsednik venecuelanske Konstitutivne skupštine Djosaldo Kabeljo je ranije prokomentarisao ove navode medija i izjavio da podržava izgradnju ruske vojne baze u njegovoj zemlji.

(VIDEO) PUTIN POSLAO BOMBARDERE U AMERIČKI KOMŠILUK: Vojska Rusije na vežbama u Venecueli!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
atila_bič_božji

pre 5 godina

Bolesnici(aMerika)ponovo paniče.Eto pustili ih za božićne i novogodišnje praznike kući,ali će pod hitno morati ponovo na hospitalitaciju

Rasa

pre 5 godina

Vucicu i ostali politicari Srbije evo kako se brine o svojoj zemlji bez mnogo politike i klecenja na kolena pred evropskom zajednicom jednostavno Pozvati ruse da otvore bazu u Presevu i videcete kako se brzo resavaju problemi i ce da vidimo koga ce da ucenjuju posle`!!! Tako se to radi ako se stvarno misli na svoju zemlju i narod`

Pantagruel

pre 5 godina

Будући да је ово острво од Вашингтона удаљено 3.200 километара, то је солидна близина. Њу ракета "Кинжал" прелети за 15 минута, а "Авангард" за седам и по. Стратешки бомбардер ТУ-160 има радијус дејства од 6.250 километара (укупан долет 12.500). Још важније је да се постављањем базе на том острву онемогућа било каква инвазија на Венецуелу из Карипског мора, јер се Порторико (најближа територија САД) налази на свега 715 километара и сва оближња острва су такође у сличном домету руских ракета.

XXL

pre 5 godina

Koji agresivni licemeri, a od ruskih granica su udaljeni samo par kilometara u pribaltičkim bivšim ruskim gubernijama.

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se PIO fond: Saopštio važnu vest za penzionere, tiče se jedne besplatne usluge
Društvo

Oglasio se PIO fond: Saopštio važnu vest za penzionere, tiče se jedne besplatne usluge

Međunarodni dani razgovora s Austrijom, na kojima će savetodavci iz austrijskog Zavoda za penzijsko osiguranje i Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) Srbije pružiti pravnu pomoć ljudima koji ostvaruju prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja primenom sporazuma iz oblasti socijalnog osiguranja zaključenog između naše zemlje i Austrije, biće održani sledeće nedelje.

20.04.2024

13:36

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija