• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: sputniknews.com

09.01.2019

13:03

BIVŠI ŠEF CIA PRIZNAO BOLNU ISTINU: NATO je truo iznutra, POSTOJI SAMO ZBOG PUTINA!

Vesti

BIVŠI ŠEF CIA PRIZNAO BOLNU ISTINU: NATO je truo iznutra, POSTOJI SAMO ZBOG PUTINA!

Podeli vest

Bivši šef Centralne obaveštajne uprave (CIA) Dejvid Petreus naglasio je "zasluge" predsednika Rusije Vladimira Putina za nastavak postojanja NATO alijanse

General je izjavio da je upravo zahvaljujući njemu Alijansa dobila novi smisao svog postojanja, a SAD ostaju i dalje stub za mnoge države.

Putin je najveći poklon za NATO od vremena Hladnog rata, rekao je Petreus tokom konferencije Raisina Dialogue u Indiji.

(VIDEO) NEVERICA U NATO - RUSIJA PRAVI NOVU KRSTAREĆU RAKETU "KALIBAR-M": Veća je od prethodne, ima veći dolet i nosi tonu eksploziva!

Bivši šef CIA je izjavio da SAD rade za NATO mnogo više od drugih članova vojno-političkog bloka. Po njegovim rečima, mnogi predstavnici Alijanse nedovoljno finansiraju organizaciju.

Foto: AP/Photo

Dejvid Petreus

Petreus je dodao da se Vašington bavi ne samo prebacivanjem američkih snaga i vojne tehnike, već i razvojem NATO-a. Kao primer on je naveo obnavljanje strukture upravljanja Alijanse prošle godine.

(VIDEO) VAŠINGTON POST: PUTINOVA RUSIJA JE PORAZILA AMERIKU, iako su SAD DOBILE HLADNI RAT protiv SSSR!

Podsetimo, predsednik SAD Donald Tramp je ranije iskritikovao članove NATO-a, jer troše na potrebe Alijanse najmanje dva procenta svog BDP-a.

Šef Bele kuće je izjavio da samo pet država koje ulaze u NATO ispunjavaju svoje obaveze za finansiranje bloka.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija