• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

31.01.2019

18:25

AMERIČKA TAJNA SLUŽBA UPOZORAVA: Balkan će GORETI, moguće izbijanje VOJNOG SUKOBA u 2019!

Vesti

AMERIČKA TAJNA SLUŽBA UPOZORAVA: Balkan će GORETI, moguće izbijanje VOJNOG SUKOBA u 2019!

Podeli vest

U izveštaju američkog direktora Nacionalne obaveštajne službe Danijela Koatsa, koji prikazuje bezbednosne procene pretnji u svetu u 2019. godini, za Balkan se navodi da će postojati nizak nivo rizika od nasilja

"Na Zapadnom Balkanu gotovo sigurno će i dalje ostati neki rizik niskog nivoa od izbijanja nasilja i mogućnost otvorenog vojnog sukoba tokom 2019. godine", navodi se kratko u odeljku "Balkan" u okviru izveštaja na 42 strane kojima je obuhvaćen ceo svet.

 

 


Deo koji se odnosi na bezbednosnu situaciju u Evropi, izdvaja tri problematična pitanja - region Zapadnog Balkana, Tursku i izlazak Velike Britanije iz EU.

Između ostalog, za Tursku piše da "turske regionalne ambicije, nepoverenje prema SAD i rastući autoritarizam turskih lidera komplikuju bilateralne odnose i čine Ankaru spremnijom da osporava američke regionalne ciljeve".

Izveštaj je najveći deo posvetio svetskim žarištima kao što su Sirija, Irak, Nigerija, Jemen i pretnjama takozvane Islamske države ali i nuklearnom programu Severne Koreje, svemirskom naoružanju, naoružanju za masovno uništenje...

Izveštaj o bezbednosnim pretnjama predstavljen je 29. januara pred Senatskim odborom za obaveštajna pitanja.

 

 

(VIDEO) PUTINU SE OVO NEĆE SVIDETI: Ratni brodovi Bundesvera zaplovili ka Crnom moru, NEMCI ĆE ORUŽJEM PODRŽATI UKRAJINU!

 

(FOTO/VIDEO) MISTERIOZNI RUSKI AVION SLETEO U VENECUELU! Svi se pitaju ZAŠTO, a spekulacije su već počele... Sprema se nešto veliko - TAJNA ZLATA VREDNA!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
zdenko

pre 5 godina

O kakvom sukobu pricate ako bi nasa vojska usla na sever Kosova? O sukobu sa siptarima? Ajte molim vas, neozbiljno je to.

DUSAN

pre 5 godina

DA TOJE TACNO AMERI NA TOME RADE I CEKAJU MOMENAT KAD CE TO IZAZVATI

DD

pre 5 godina

Zar nije vec goreo. Hocete jos jednom da ponovite djavoli.

mima

pre 5 godina

Tamo gde se taj americki olos umesa tamo i nastaju sukobi.Kad bi nestali sa lica zemlje i mir bi zavladao u svetu.

mostarac

pre 5 godina

Budete li nas cackali, ja cu licno ujediniti Jugoslaviju, Bugarsku, Rumuniju, Albaniju...., pozvati srbe bosnjake hrvate makedonce crnogorce slovence albance madjare rumune bugare i cetnike ustase balije partizane ovk pod jednu zastavu, prozvat cemo se ljudima i .ebati vam svima mater. Dosta ste levatili ove narode i pljackali preko politike.

Sonja

pre 5 godina

Srbija treba da udje u savez sa Rusijim i Kinom, jer se ovi psi rata, koji ne mogu bez ratova nece okaniti....nije im dosta ni sto su samovoljno bombardovali Srbiju.....vampiri su vampiri, ne mogu bez krvi ! Kako radili tako nek im se vrati !

Ljube

pre 5 godina

Koji su to licemeri i bagra koja misli da su svi budale i tupoglavci a samo oni su pametni. Problem su Balkan i Turska jer odbijaju da rade ono što im Vašington naređije a Ukrajina i Porošenko ne predstavljaju nikakvu pretnju i problem!!! Poslednji politički diletant bi Ukrajinu i to šta se tamo dešava stavio na ubedljivo prvo mesto a oni ni ne spominju ...

Bgd

pre 4 godine

Zašto većina medija ima neobjašnjivu potrebu da stavi naslov koji nema veze s tekstom? Ovde ste napisali da će "Balkan goreti 2019" a u tekstu lepo piše da je rizik od sukoba nizak. Neshvatljivo, iritantno i nepotrebna manipulacija.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija