• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.02.2019

08:52

TRAMPOVI ŠPIJUNI ŽEDNI KRVI! Američka NSA tvrdi da je 2019. MOGUĆ VOJNI SUKOB NA BALKANU!

Vesti

TRAMPOVI ŠPIJUNI ŽEDNI KRVI! Američka NSA tvrdi da je 2019. MOGUĆ VOJNI SUKOB NA BALKANU!

Podeli vest

U najnovijem izveštaju američke Nacionalne obaveštajne agencije, koji je već razmatran u Senatu, pominje se da bi ove godine moglo biti sukoba na Balkanu

Kako navodi Sputnjik, Balkan nije pominjan tokom rasprave u Senatu, ali jeste u samom izveštaju.

- Zapadni Balkan će, gotovo je sigurno, biti pod određenim rizikom od nasilja niskog nivoa i mogućeg otvorenog vojnog sukoba tokom 2019 - navodi se u izveštaju NSA.

Takođe stoji i da će "Rusija nastojati da iskoristi etničke napetosti i visoke nivoe korupcije kako bi sprečila da se zemlje ovog regiona kreću ka EU i NATO-u". 

Komentarišući navode iz izveštaja, analitičar Aleksandar Pavić ukazuje za Sputnjik da je ono što zaista piše, a to je mogućnost vojnog sukoba, realnost iz prostog razloga što o tome govore američki zvaničnici. 

- Postoje dobre šanse za to jer se Amerika pojavljuje i kao palikuća i kao vatrogasac. Ako oni budu insistirali, pritiskali da Srbija i RS uđu u NATO i da se po svaku cenu postigne neki dogovor o Kosovu, naravno da su onda veće šanse za izbijanje konflikta. Znači, to najviše zavisi od ponašanja Amerikanaca, a onda i ostalih zapadnih sila koje ovde imaju vojnu, medijsku i finansijsku premoć na terenu - ukazuje Pavić. 

(VIDEO) TRAMPU SPREMAJU NAJJAČI UDARAC DO SAD: Kongresmeni donose zakon, predsedniku će oduzeti KONTROLU NAD NUKLEARNIM KOFEROM!

Konstataciju da su od 42 strane izveštaja samo dve rečenice posvećene Balkanu, sagovornik Sputnjika ne vidi kao manjak interesa za Balkan. Naprotiv. 

- Unutar Evrope u izveštaju su izdvojeni samo Balkan, Turska i Velika Britanija zbog Bregzita. Po tome proizilazi da su upravo to glavne neuralgične tačke i uz to, naravno, ruski i kineski uticaj u Evropi. To čak i nije ništa novo. U avgustu je odlazeći američki funkcioner zadužen za Evropu i Evroaziju, Ves Mičel, naveo Balkan, zajedno sa Ukrajinom i Gruzijom, kao mesta koja su na prvoj liniji fronta u borbi protiv ruskog uticaja - napominje odličan poznavalac američke političke scene. 

Na pitanje da li to znači da treba očekivati njihove dodatne pritiske na Srbiju i Republiku Srpsku, Pavić nema dilemu: "Apsolutno."

(VIDEO) RUSI UPOZORAVAJU: Masivni manevri američkih satelita, RATNE MAŠINE VRŠLJAJU KOSMOSOM!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
miroslav moric

pre 5 godina

tramp nije kuvao 89 pa naovamo vec mi gradjani sfrj na celu sa vladarima te iste sfrj kojoj su je..li znanje uz nasu nesebicnu pomoc.

Marcco

pre 5 godina

Ono što SAD ili UK napiše u nekom izveštaju, to se i desi. Ne zato što posao odrade izvrsni analitičari, već zato što opisuju svoju politiku u "trećem" licu. Događaji u Bosni i na Kosovu su "previđeni" 10 godina pre pada Berlinskog zida, doduše, obrnutim redosledom, prvo Kosovo pa onda Bosna. Čak su postojali izveštaji o brojnosti žrtava. A što se tiće tih izveštaja, mene najviše brine "predviđanje" da će Balkan biti interesna zona Turske, sa izuzetkom Hrvatske, sve ovo treba da bude Turska jer je "pod Turskom vladao mir na Balkanu", po njihovoj bolesnoj definiciji "mira". Kada se tome doda politika neo-osmanizma... "privredom i ekonomijom gde može, silom gde ne može" i radovi britanskog "Kraljevskog instituta za spoljnu politiku - Chathan House", veoma uticajne "nevladine organizacije" iz Londona, koji se već 100 godina bavi strategijom kako Balkan odvojiti od Rusije, onda je sve ovo što se događa zadnjih 30 godina veoma jasno. Inaće, Chathan House se bavi i temama kao što su "kako sprećiti proboj ruskih energenata u Evropu" i "kako sprećiti energetsku samostalnost Nemačke"... usko povezane teme sa ruskim gasovodima.

Vidovdan

pre 4 godine

U Americi toliko ima srba, a ništa ne čine da objasme američkom narodu i predsedniku Trampu da Amerika treba da razume da je Kosovo i Metohija Sveta Srpska Zemlja sa najviše svetinja na ne tako malom prostoru. Da niko od okupatora neće dobro proći. Što pte Svetom da zavlada mir i da se Snerička Vojna baza povuče sa Kosova i Metohije. Skavićemo dan Trampovog rođenja najveći

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija