• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: rs.sputniknews.com

05.02.2019

13:58

PUTIN STOJI IZA ĆOŠKA I ČEKA VAS! POROŠENKO UPAO U TOTALNU PARANOJU! Evo kako plaši Ukrajince pred Izbore!

Vesti

PUTIN STOJI IZA ĆOŠKA I ČEKA VAS! POROŠENKO UPAO U TOTALNU PARANOJU! Evo kako plaši Ukrajince pred Izbore!

Podeli vest

Predsednik Ukrajine Petro Porošenko zamerio je svojim političkim protivnicima nastojanje da poboljšaju odnose sa Rusijom

Šef države je izjavio da su mnogi predsednički kandidati u Ukrajini u zabludi da postoji mogućnost zaključenja mira sa susednom državom.

- Oni su sigurni da je mir iza ugla. Ako je potrebno, kleknuće na kolena, i biće mir. Ali moram da vas razočaram, jer tamo iza ugla, posebno dok klečite na kolenima, stoji Putin i čeka vas - izjavio je Porošenko za televiziju ICTV.

Ukrajinski lider je još jednom optužio Rusiju da navodno namerava da osvoji zemlju i da stremi da vrati Kijev pod „ruski jaram“.

Porošenko je i ranije plašio Ukrajince ruskim predsednikom. Na primer, tokom njegovog predizbornog foruma na bilbordima su prikazali plakat sa ruskim i ukrajinskim predsednikom. Slika je praćena natpisom: "Ili Porošenko ili Putin“. Tada je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova u šali zapitala da li ruski predsednik zna da "učestvuje“ u izborima za predsednika Ukrajine.

Pritom, najavljujući učešće u predizbornoj trci, Porošenko je izjavio da je neophodno zaključiti "hladni mir" sa Rusijom. U Kremlju su istakli da se ne odvija rat između Moskve i Kijeva, a da je građanski rat na teritoriji Ukrajine izazvan isključivo politikom lokalnih vlasti.

Predsednička kampanja u Ukrajini započela je 31. decembra. Trenutno na mesto predsednika pretenduje 13 osoba. Lider predizbornog rejtinga, prema anketama javnog mnjenja, u proteklih nekoliko meseci je Julija Timošenko, a rejting sadašnjeg šefa države drži se na 14 procenata. Stručnjaci smatraju da Porošenko ima šanse da uđe u drugi krug.

FATALNA GREŠKA: Porošenko ide na izbore pod parolom "Ili Porošenko ili Putin" - UKRAJINA ĆE IZABRATI PUTINA I RUSIJU!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija