• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

09.02.2019

10:49

PUTIN UPOZORIO BRITANIJU! "Kosovska vojska" je DIREKTNA PRETNJA ZA SRBE, da li vi to hoćete NOVI RAT?!!

Vesti

PUTIN UPOZORIO BRITANIJU! "Kosovska vojska" je DIREKTNA PRETNJA ZA SRBE, da li vi to hoćete NOVI RAT?!!

Podeli vest

Ruska ambasada smatra i da su napori EU u posredovanju između dve strane doživeli neuspeh

Povodom izjave britanske ambasadorke u Savetu bezbednosti UN Karen Pirs da Priština ima pravo na sopstvenu vojsku, oglasila se Ambasada Rusije u Londonu ocenivši da Velika Britanija i ostale zapadne zemlje ignorišu pretnju koju bi formiranje takozvane kosovske vojske predstavljalo po srpsko stanovništvo na KiM.

(VIDEO) RUSIJA SE SPREMA ZA RAT, PUTIN LIČNO KONTROLIŠE BORBENU GOTOVOST VOJSKE! Švedski institut optužio Moskvu da sprema armiju za sukobe širih razmera!

Ruska ambasada je u saopštenju ponovo skrenula pažnju na to da formiranje takozvane "kosovske vojske" predstavlja direktnu pretnju po Srbe koji žive na severu KiM, što, upozorila je, drastično povećava potencijal za pojavu novog izvora tenzija na Balkanu, prenosi TASS. 

- Iznenađuje da zapadni predstavnici uporno ignorišu ovu očiglednu činjenicu koja je, na primer, pomenuta u poslednjem polugodišnjem izveštaju šefa misije OEBS-a u Prištini - ocenjuje se u saopštenju. 

(VIDEO) PUTIN NAORUŽAO MORNARICU LASERIMA! U momentu oslepljuju i neutrališu protivnika, izazivaju povraćanje, ali ne ubijaju!

Ruska ambasada smatra i da su napori EU u posredovanju između dve strane doživeli neuspeh. 

- Umesto pridržavanja dobrovoljno preuzetih obaveza u normalizaciji situacije u regionu, oni (članice EU) u stvarnosti zatvaraju oči na flagranta kršenja međunarodnog prava - ocenjuje ruska amabasada. 

Ističe i da odluka Prištine o transformaciji tzv. kosovskih bezbednosnih snaga u vojsku predstavlja grubo kršenje Rezolucije 1244 SB UN, kojom se dozvoljava da samo multinacionalni kontigenti pod međunarodnom kontrolom budu prisutni na teritoriji KiM. 

Istovremeno, kako se napominje u saopštenju ruske ambasade, ta odluka je u suprotnosti sa tzv. kosovskim ustavom. 

Foto: Tanjug

 

- Mi redovno skrećemo pažnju predstavnicima zemalja zapadnog bloka na različitim nivoima na tu nečuvenu činjenicu, ali određene pristalice kosovske nezavisnosti opovrgavaju naše argumente raznim izgovorima. Britanci, naročito, insistiraju na nekoj posebnoj ''pravnoj interpretaciji'' pomenute rezolucije, koja se izgleda veoma dobro uklapa u njihov koncept ''poretka zasnovanog na pravilima  navodi ambasada. 

I ONDA SE U LONDONU ŽALE DA SRBI NE VOLE BRITANCE! Kosovo guraju u UN, PRAVE IM VOJSKU, bombardovali su nas, a i PRIZNALI SU LAŽNU DRŽAVU!

Ambasadorka Velike Britanije Karen Pirs rekla je u četvrtak, na sednici SB UN o Kosovu, da britansko pravno tumačenje Rezolucije 1244 SB UN ne brani formiranje tzv. kosovske vojske. 

Ona je istakla i da samoproglašeno Kosovo više nije "akutna kriza", kao i da ima mnogo bitnijih problema po pitanju međunarodnog mira.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ana

pre 5 godina

Bratska Rusija je uvek uz nas i pruza nam bezuslovnu podrsku.

Nina

pre 5 godina

Velika Britanija nije svesna opasnosti koje može da izazove vojska na Kosovu

Nikola

pre 5 godina

Pregovori Beograda i Pristine su prekinuti, naoruzava se albanska vojska na KiM, krsi se rezolucija 1244 SB UN, albanci sa KiM ignorisu sve savete sa zapada, i kuda sve ovo vodi ?

Vanja

pre 5 godina

Zna Britanija dobro na šta su Šiptari spremni, ali ko zna u šta je upetljana, pa mora da ćuti. A možda i hoće rat.

Marcco

pre 5 godina

Zar u rez 1244 ne piše veoma jasno da Srbija ima pravo da postavi svoje snage na spoljnim granicama... one spoljne granice prema Albaniji, Makedniji i Crnoj Gori. Samo niko se ne poziva na prava Srbije, najmanje sama Srbija.

Tifani Rok

pre 5 godina

Braća Rusi uvek uz nas! Brane nas hrabro i nesebicno! Svaka čast!!!

Masha

pre 5 godina

Vladimir Putin je pitao ono sto bi pitala svaka iole razumna osoba. Zapad naoruzava nepostojecu drzavu, to je teroristicki akt.

Zoka

pre 5 godina

Da zapad stvarno hoce da zaustavi siptare to bi bilo vec uradjeno ali NISU HTELI I NECE. Mene oni ne cude i najveca budala vidi da igraju igru i da hoce da Srbija NESTANE sa ove planete. Cudi me nasa vlada sto i dalje moli Nemacku i Francusku umesto da zauzme malo strozi stav. I zasto do sada nisu dozvolili Rusiji da otvori vojnu bazu u Srbiji koja bi bila odlican balans. Slazem se da niko nece da ratuje i gine i da je bolje sve resiti mirnim putem ali to nije moguce uvek i sa svima.

Aca

pre 5 godina

Englezi su uvek na prljave prevare igrali i to sada isto rade na KiM.Hvala Putinu na realnom upozorenju.

Deda Nole

pre 5 godina

Licemerje je jedno od osobina engleza uvek se prave "englezi"kada ih pritisnete cinjenicama koje ne odgovaraju njihovim trenutnim interesima,a trnutna situacija je takva da sve njihove lazi padaju u vodu i svet vidi pravu istinu,cilj im je da se sto manje prica u SB jer na taj nacin i skrivaju svoje zlocine pocinjene na KiM.

Mila

pre 5 godina

Vojska Kosova je pretnja po mir u regionu. Priština bi bolje bilo da ukine takse na srpsku i bosansku robu i da nastavi dijalog.

Pera

pre 5 godina

Šiptari su pretnja celom regionu a ne samo srbima.

Svetlana

pre 5 godina

Naravno da hoće novi rat, ali, po običaju, na tuđoj teritoriji, i ovi bukači sa ulice to ne vide!

Goran

pre 5 godina

Ovi Britanci zaboravili izgleda da su nas bombardovali pa bi opet da izazovu rat. Kao da nisu svesti opasnosti formiranja vojske, ili ih nije ni briga

DADSA

pre 5 godina

pa i srbija i rusija da nemaju vojsku tada i kosova ce povuci svoju vojsku deltemenki kompromis

Jovan

pre 5 godina

Zamisli cuda! Zar Taci ne rece inomad da mu je Putin obecao priznanje Kosova?

Duca

pre 5 godina

Pristina nastavlja sa provokacijama dok medjunarodna zajednica cuti. Hvala Putinu na podrsci.

miloš

pre 5 godina

Izrečeno narodskim rečnikom, svaka čast Putinu.

Ana

pre 5 godina

Hvala Rusiji na ogromnoj podrsci, necemo to nikada zaboraviti.

Stefan026

pre 5 godina

Britanija kao da zeli da se zarati na Balkanu ,ne znam kakvu korist moze da ima od sukoba u Srbiji

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija