• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vostok

11.02.2019

11:11 >> 11:14

(VIDEO) AMERIMA PREKIPELO, KREĆU NA MESEC VEĆ 2020. I TAMO OSTAJU: Dosta im prozivki Rusije i Kine!

Vesti

(VIDEO) AMERIMA PREKIPELO, KREĆU NA MESEC VEĆ 2020. I TAMO OSTAJU: Dosta im prozivki Rusije i Kine!

Podeli vest

Šef NASA postavio je ambiciozan plan američke kosmičke agencije da se vrati na Mesec sledeće godine i, ovaj put, da ostane tamo i istraži satelit kao što nikada do sada nije rađeno

U "naglašenom odgovoru" na poziv američkog predsednika Donalda Trampa da se prvi put napusti Zemljina orbitu od 1972. godine, šef kosmičke agencije DŽim Brajdenštajn je napisao saopštenje kojim poziva privatne američke kompanije i industrijske lidere da "pomognu u dizajniranju i razvoju pilotirane letelice za sletanje na Mesec. "

Brajdenštajn je otkrio ciljeve agencije za blisku i daleku budućnost, uključujući i vraćanje kosmonauta na Mesec i slanje prvih na Mars. Međutim, šef NASA-e je pojasnio da slanje ljudi na Mesec opet ne znači raditi "isto kao i pre 50 godina".

- Idemo na Mesec sa inovativnim novim tehnologijama i sistemima da istražimo više lokacija na površini nego što smo ikada mislili da je to moguće. Ovaj put, kada odemo na Mesec, ostaćemo tamo - saopštio je Brajdenštajn.

(VIDEO) DONJECK NA NOGAMA - UKRAJINA PREBACILA U DONBAS SAMOHODNE TOPOVE: Porošenko krenuo na Ruse sa devet "Piona"!

 

Brajdenštajn je dodao da je NASA spremna da započne "što je brže moguće" i da se već obavezala da će raditi sa devet američkih kompanija kako bi počeli da šalju nove naučne instrumente na površinu Meseca.

AMERI, OVO STE SAD URADILI I NIKAD VIŠE: Kina ljuta zbog ratnih brodova SAD blizu njenih ostrva!

Ambiciozna nova misija će početi naredne sedmice, prema Brajdenštajnu, kada će se agencija sastati sa čelnicima industrije u sedištu NASA-e kako bi počela diskusija o letelicama za sletanje na Mesec. Tim planira da izvede svoje prvo komercijalno sletanje na površinu Meseca do kraja 2020. godine.

Brajdenštajn je rekao da će osnažena misija predstaviti Mesec za više od dve trećine Amerikanaca koji nisu bili rođeni tokom legendarnog sletanja "Apola".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
XXL

pre 5 godina

Tako je amerikanac i poruči titanijum od rusa i kineza za raketu koju tamo planirate da pošaljete (legendarni špijunski avion SR-71 Black Bird je napravljen takođe od ruskog titanijuma dok to rusi nisu provalili pa popizdeli).

Baki011

pre 5 godina

Ma neka idu svi komplet i nek se NE VRAĆAJUUU.

Bgd

pre 4 godine

Ovo spada od jedne od najbolesnijih vesti koje idu medju vesti kolekciju vesti plasiranih proteklih godina od kojih nije bilo ni traga ni glasa. Kinesku ekonomiju je izgradio izvoz u SAD i EU. Svaka rec izgovorena direktno utice na Kinesku ekonomiju. Ne postoji stvar koju bi Kina uradila da puca sebi u izvore prihoda jer Amerika kupi vise nego Rusija za 20 god. Tako da snovi da ce se Kina naci nasuprot USA su potpuno suprotni politickim odlukama Republike Kine koja je mnoge stvari u civilnom sektoru resila na Evropsko-Americki a ne Ruski nacin kako su ih savetovali naravno da bi izbegla Rusku statistiku. Jer kada te oni savetuju onda je cilj njhove brojke i statistika sto Kina ni u ludilu ne bi uradila. Kina je zemlja sa najvise stanovnika cije radno mesto direktno zavisi od Americkih kompanija koje slusaju politiku State Departmenta i koje vracaju proizvodnju ako Bela kuca to naredi. Najzavisnija ekonomija od zapada je Kineska bas. I mozda bi Rusija i Srbija zelele da Kina sebi puca u celo kao Srbija ali jednostavno to nije takav narod.

Izbori 2024

Vesti

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija