• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

26.02.2019

09:19

(FOTO) KIM DŽON UN STIGAO U VIJETNAM NA SASTANAK SA TRAMPOM! Putovao više od 70 sati, često pravio 'cigaret pauzu'

Vesti

(FOTO) KIM DŽON UN STIGAO U VIJETNAM NA SASTANAK SA TRAMPOM! Putovao više od 70 sati, često pravio 'cigaret pauzu'

Podeli vest

Crna limuzina severnokorejskog lidera Kim Džong Una ušla je u prestonicu Vijetnama Hanoj, gde će se sutra sastati sa američkim predsednikom Donaldom Trampom

Putevi su u utorak bili zatvoreni, od granice s Kinom sve do Hanoja, u dužini od oko 170 kilometara, a vojnici i policija su se smenjivali oko hotela "Melia" gde Kim treba da odsedne, prenela je agencija AP.

Veliki broj građana i medija stajao je iza barikada u nadi da će ugledati lidera Severne Koreje.
 

Foto: Tanjug/AP

Ispred čuvene zgrade Opere i oko hotela Metropol, za koji se pretpostavlja da je mesto održavanja samita, na stotine ljudi se okupilo i čeka da bi videlo povorku automobila.
 

Foto: Tanjug/AP

Japanska televizija TBS prikazala je lidera Severne Koreje koji je napravio "cigaret pauzu" u zoru na železničkoj stanici Naning u Kini, nakon čega je nastavio put u Hanoj.

Foto: Tanjug/AP

Na snimku TBS televizije vidi se Kim u razgovoru sa severnokorejskim zvaničnicima, kao i žena s kristalnom pepeljarom koja liči na Kimovu sestru, Kim Jo Džong. 

Kim je stigao u Vijetnam posle skoro 70-časovnog putovanja vozom, a vrlo često je viđan sa cigaretom u ruci.

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

On je doputovao s grupom saradnika, uključujući njegovu uticajnu mlađu sestru.

Lider Severne Koreje doputovao je svojim specijalnim zeleno-žutim oklopnim vozom do stanice Dong Dang, na kinesko-vijetnamskoj granici i potom je do Hanoja nastavio put crnom limuzinom marke "mercedes".

Severnokorejski zvaničnici, koji su ranije otputovali u Vijetnam, uključujući i njegovog visokog zvaničnika za odnose sa SAD Kim Hjok Čola, okupili su se na železničkoj stanici da dočekaju Kima.

Foto: Tanjug/AP

Na stanici Dong Dang, dočekali su ga i vijetnamski vojnici koji su Kima pozdravili na crvenom tepihu ispod velikih severnokorejskih i vijetnamskih zastava.

Gomila sveta okupila se na putu u blizini stanice iako je bilo hladno i kišno jutro, navodi američka agencija.

Foto: Tanjug/AP

Kim se rukovao s vijetnamskim zvaničnicima i pozdravio mahanjem okupljene ljude, a potom je ušao u limuzinu, okruženu sa oko desetak telohranitelja koji su trčali dok su se kola kretala.

Telohranitelji su, takođe, trčali oko limuzine i prošlog juna na samitu sa Trampom u Singapuru kao i tokom Kimovog susreta sa južnokorejskim predsednikom Mun Džae-inom.

Kim i Tramp, koji se drugi put sastaju, trebalo bi da razgovaraju o nuklearnom programu Severne Koreje.

Samit dvojice lidera održaće se u sredu i četvrtak u Hanoju.

Foto: Tanjug/AP

Prošle godine u Singapuru, Tramp i Kim dogovorili su se da rade na potpunoj denuklearizaciji Korejskog poluostrva.

Tramp je uoči polaska za Vijetnam saopštio da se raduje "veoma produktivnom samitu" sa severnokorejskim liderom.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija