• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

04.03.2019

13:40

VATIKAN OTVARA TAJNE ARHIVE! Evo koja misterija će konačno biti razrešena!

Vesti

VATIKAN OTVARA TAJNE ARHIVE! Evo koja misterija će konačno biti razrešena!

Podeli vest

Papa Franja je odlučio da otvori tajne arhive Vatikana koji se odnose na period Drugog svetskog rata kada je vrhovni poglavar bio Pije XII, preneo je Rojters današnje saopštenje i naveo da je to nešto što su Jevreji tražili decenijama od poglavara Rimokatoličke crkve

U saopštenju se navodi da su pojedini Jevreji optuživali Pija XII, koji je bio papa od 1939. do 1958, da se nije na sve načine zalagao protiv Holokausta.

 


Vatikan je, međutim, tvrdio da je papa Pije XII tajno radio, iza kulisa, kako bi spasao Jevreje.

 

 

- Arhive će biti otvorene 2. marta 2020. godine - objavio je papa Franja.

(VIDEO) OTKRIVENA TAJNA KOJU DECENIJAMA KRIJU OD SRBA: Evo zbog čega im smetamo i zašto nam falsifikuju istoriju!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija