• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

18.03.2019

21:46 >> 21:51

AMERI, CEO SVET VAM SE SMEJE! PUTINU PLAĆAJU NAFTU KOJU SU IMALI U VENECUELI - a sve to jer su Maduru uveli embargo!

Vesti

AMERI, CEO SVET VAM SE SMEJE! PUTINU PLAĆAJU NAFTU KOJU SU IMALI U VENECUELI - a sve to jer su Maduru uveli embargo!

Podeli vest

Dok kritikuju EU da postaje zavisna od ruskog gasa, SAD su povećale uvoz ruskih energenata, a razlog je američka ekonomska blokada Venecuele, iz koje više nema pošiljki za Ameriku

Prema mesečnom izveštaju Međunarodne agencije za energetiku, Rusija je zamenila Venecuelu kao izvoznika nafte u SAD.

Od 1. marta iz Rusije je u SAD otplovilo devet tankera s naftom i naftnim derivatima. U poređenju sa novembrom prošle godine, ruske isporuke u SAD povećane su za čak 60 odsto.

Rusija je, tako, povećala izvoz nafte Americi sa dosadašnjih malih količina na 150.000 barela dnevno.

AMERI, VRATITE KALIFORNIJU RUSIJI, PA ONDA PRIČAJTE O KRIMU! Šamarčina od koje bride obrazi!

Venecuela je do sada isporučivala, osim u SAD, i oko 400.000 barela nafte dnevno Indiji i Kini. Sada je uzvoz venecuelanske nafte u SAD ozbiljno smanjen nakon uvođenja američkih sankcija.

Istovremeno, SAD se žestoko protive "Severnom toku 2" i "Turskom toku", kojima će gas iz Rusije stizati u EU.

VELIKA JE ŠANSA DA NAM SE PRIBLIŽAVA MASIVNA VANZEMALJSKA LETELICA! Veća je od planete Zemlje, VREME JE ZA PANIKU!

Poznato je da su SAD prošle i ove zime kupovale ruski gas iz škriljaca, takozvani tečni gas, sa arktičkog terminala "Džamal LNG", i to putem evropskih posrednika. Taj gas zagrejavao je američku istočnu obalu.

(VIDEO) KOMŠIJE, HTELI STE U NATO, OVO SU POSLEDICE! RUSIJA RAZMEŠTA ZVERI, TU-22M3 na Krimu odgovor na rakete u Rumuniji!

SAD sankcijama kažnjavaju zemlje iz kojih tradicionalno uvoze velike količine nafte, a onda energente uvoze iz Rusije, uprkos tome što je Moskva okarakterisana kao geostrateški neprijatelj Vašingtona.

To što je i Rusija meta američkih sankcija, ne sprečava trgovinu dve zemlje niti kupovinu ruskih energenata, a problema imaju samo manje zemlje koje su meta ucena SAD i EU, što je potvrdio i bugarski premijer Bojko Borisov.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija