• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.N.

21.03.2019

19:16

TRAMP ZAPALIO BLISKI ISTOK! Jevrejska država se širi - Izraelska vojska zauzela teritoriju! Amerikanci donose NOVI RAT?!

Vesti

TRAMP ZAPALIO BLISKI ISTOK! Jevrejska država se širi - Izraelska vojska zauzela teritoriju! Amerikanci donose NOVI RAT?!

Podeli vest

Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da je vreme da se prizna suverenitet Izraela nad Golanskom visoravni, teritorijom koju je ova zemlja osvojila od Sirije nakon Šestodnevnog rata 1967. godine i potom je anektirala

- Posle 52 godine vreme je da Sjedinjene Američke Države u potpunosti priznaju izraelski suverenitet nad Golanskom visoravni, što je od ključnog strateškog i bezbednosnog značaja za državu Izrael i regionalnu stabilnost! - napisao je Tramp na svom Tviter nalogu.

 

 

Ubrzo potom, premijer Izraela Benjamin Netanijahu zahvalio je Trampu na spremnosti da prizna suverenitet jevrejske države nad Golanskom visoravni.

- U vreme kada Iran pokušava da iskoristi Siriju kao odskočnu dasku za uništavanje Izraela, predsednik Tramp hrabro priznaje izraelski suverenitet nad Golanskim visoravnima. Hvala, predsedniče Trampe - napisao je Netanijahu na Tviteru.​

 

 

Podsetimo, ​Golanska visoravan je do 1967. bile deo Sirije, a nakon Šestodnevnog rata, izraelska vojska je zauzela ovu teritoriju. 

(VIDEO) UBOLI STE IRAN U LEĐA! Ajatolah se obratio celoj naciji, pripremio ih i održao Zapadu ZASTRAŠUJUĆU lekciju: NAORUŽAVAMO SE! DOVOLJNI SMO SAMI SEBI!

Šestodnevni rat, Arapsko-izraelski rat 1967. poznat i kao Junski rat, vođen je između Izraela, s jedne strane, i Egipta, Jordana i Sirije, s druge strane. Na kraju rata, Izrael je kontrolisao Pojas Gaze, Sinajsko poluostrvo, Zapadnu obalu i Golansku visoravan. 

 

"NE KAČITE SVOJ KOMPJUTER NA KOMPJUTER SVOG NEPRIJATELJA"! Amerikanci u paranoji, ako Erdogan kupi ruske rakete, obustavljaju prodaju vojnih aviona Turskoj!

Sirija nikada nije odustala od namere da vrati Golansku visoravan pod svoju kontrolu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Kralj

pre 5 godina

E to je predsednik i čovek koji donosi poštene odluke i to je svetski policajac i SILA!!!

Svetski policajac

pre 5 godina

Zaustavili oba Svetska rata čim su se umešali iz daleke Amerike a Drugi moćno u Hirošimi i Nagasaki a posle svrgavali diktatore i uvodili slobodu i demokratiju eto Klinton je rešio Miloševića a Obama je rešio Bin Ladena i Sadama a Tramp da digne silu i to na Krimu reši ko šta je rešio problem u S. Koreji i od onog Kima napravio anđela samo šta je digo mornaricu prema njemu iako je imao interkontinentalne nuklearne rakete koje lete do Vašingtona! Krivoslavni Srbi pokušaju da uzmu sa genocidom Veliku Srbiju pa krivi ovi koji se branili i olujno odbranili eto sada krivoslavni Rusi uzeše Krim i Lugansk i Donjeck sa 10 000 mrtvih Ukrajinaca i posle su sve drugi krivi eto Zapad i Amerika koja jeste kriva šta je to gledala i nije odmah reagovala? Ma isto je to prokleto krivoslavno vizantijsko zlo koje su muslimani 500g držali u ropstvo na ceo Jug Evrope sve krivoslavne države da miruje pa se posle njega diže sa pokretanje ratova i sejanje smrti pa neće biti mira na ovom svetu sve dok se i to krivoslavno zlo Rusija ne očisti sa lica zemlje ko šta se na vreme izbrisala prokleta Vizantija? Milosrdni anđeo kasni i sada na Krimu i Istoku ukrajine ko i 91g šta je zakasnio u SLO i RH i BiH!

kera mia

pre 5 godina

Nece da moze .. sem ako niste resili da uradite sami sebi ono sto hica nije uspeo ..

Penzionerj

pre 5 godina

Do kada ce ovaj Svet trpeti prokletu ameriku? Tada ce zavladi veciti mir u Svetu!

Maske padaju

pre 5 godina

Još kad su ameri zapalili rat u Siriji ja sam negde napisao da se iz toga ne krije nikakva borba za demokratiju i "slobodu" Sirijskog naroda nego je Amerika smislila da na vlast dovede svoje poltrone koji će ad hok odlukom da se odreknu Golanske visoravni u korist Izraela. To je glavna vodilja za sve što se desilo u toj napaćenoj zemlji jer Asadu ne pada na pamet da se odrekne velikog dela svoje zemlje, baš kao što mi ne želimo da se odreknemo KiM.

Dnk

pre 5 godina

Tramp se udvara jevrejima i svojom podrškom omogućava masakr u Palestini. A što se njegove moći tiče, on je samo izvršilac.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija