• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

29.03.2019

12:42 >> 12:45

RUSIJA PRONAŠLA NAČIN DA ZAŠTITI "SEVERNI TOK 2" - AMERI SAD MOGU SAMO DA IH MRZE, ništa više ne može da spreči izgradnju!

Vesti

RUSIJA PRONAŠLA NAČIN DA ZAŠTITI "SEVERNI TOK 2" - AMERI SAD MOGU SAMO DA IH MRZE, ništa više ne može da spreči izgradnju!

Podeli vest

"Gasprom" će do kraja godine kupiti svoje najveće izvođače - kompaniju „Strojgasmontaž" od Arkadija Rotenberga i kompaniju „Strojtransnjeftegaz" od Genadija Timčenka, piše RBK, pozivajući se na neimenovane izvore. Obe kompanije planira da kupi Gaspromov sopstveni izvođač radova - "Gastrojprom". Vrednosti ugovora nisu otkrivene

Kako je objasnio izvor lista, u uslovima oštre konkurencije sa SAD za gasno tržište Evrope, "Gasprom" želi da eliminiše svaki potencijalni povod za kritiku na račun te kompanije, između ostalog da izbegne optužbe za saradnju sa izvođačima koji se nalaze pod sankcijama. 

Prema podacima lista, već u aprilu će se na čelu "Strojgasmontaža" naći menadšer „Gasproma" Stanislav Anikejev.

(VIDEO) NAPETO U CRNOM MORU, RUSKI BRODOVI ZA PETAMA NATO! Crnomorska flota u stopu prati fregate Alijanse koje su prošle Bosfor!

"Strojgasmontaž" i "Strojtransnjeftegas" su bili izvođači radova tokom izgradnje gasovoda "Snaga Sibira" koji vodi iz Rusije u Kinu. U ovom trenutku obe kompanije učestvuju u izgradnji gasovoda "Severni tok 2" od Rusije do Nemačke, koji treba da bude završen krajem 2019. godine. 

Osim toga, ćerka-kompanija „Strojgasmontaža" je gradila i Krimski most. Vlasnici obeju kompanija se nalaze pod sankcijama SAD i EU još od 2014. godine.

(VIDEO) PUTIN PORUČIO NATO ALIJANSI: Ruska avio baza Kant ostaje u Kirgistanu, čuvaće nebo CELE CENTRALNE AZIJE!

Projekat "Severni tok 2" podrazumeva izgradnju dva kraka gasovoda ukupnog kapaciteta 55 milijardi kubnih metara gasa godišnje, od Rusije, preko Baltičkog mora, do Nemačke.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija