• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

31.03.2019

23:40

INCIDENTI U TURSKOJ: Tokom lokalnih izbora POGINULE ČETIRI OSOBE!

Vesti

INCIDENTI U TURSKOJ: Tokom lokalnih izbora POGINULE ČETIRI OSOBE!

Podeli vest

Četiri osobe su danas poginule, a na desetine je povređeno u sukobima tokom lokalnih izbora u Turskoj

Tursko ministarstvo unutrašnjih poslova je potvrdilo četiri smrtna slučaja, dok mediji izveštavaju o nizu incidenata, uključujući i nekoliko ubadanja nožem, prenosi "Politiko".

Agencija Anadolija navodi da su još dve osobe izgubile život u južnoj provinciji Gazijantep, kada su pristalice dva rivalska kandidata uzajamno otvorile vatru.

U pucnjavi su ranjene dve osobe.

Prethodno je Temel Karamolaolu, vođa manje turske islamske političke partije "Felisiti", izjavio da je dvoje ljudi ubijeno na istoku Turske na izbornom mestu.

On je na svoj Tviter profilu napisao da su volonter i posmatrač izbora ubijeni u jednom okrugu provincije Malatja.

Turska novinska agencija Anadolija izvestila je i da je jedna osoba ubijena a druga povređena u svađi između pristalica konkurentskih kandidata na lokalnim izborima, prenosi AP.

Karamolaolu je izjavio da je članove stranke napao rođak kandidata iz turske vladajuće Partije pravde i razvoja.

U Turskoj su danas održani lokalni izbori na kojima se glasalo na oko 200.000 izbornih mesta u 922 okruga. Građani biraju predstavnike u lokalnim skupštinama, kao i desetine hiljada komšijskih, odnosno seoskih administratora koji se nazivaju "muhtari".

Partija pravde i razvoja (AKP) turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana vodi na lokalnim izborima, ali će po svemu sudeći izgubiti prestonicu Ankaru, gde vodi kandidat glavne opozicione Republikanske narodne partije Mansur Javas.

 

LOKALNI IZBORI U TURSKOJ: Erdoganova stranka ukupni pobednik, gubi u Ankari!



Ukupno 12 političkih stranaka učestvovalo je na izborima na kojima su građani danas birali lokalnu vlast za mandat od pet godina.

Na izborima su učestvovala i ukupno 73 nezavisna kandidata za načelničke funkcije, a pravo glasa imalo je 57 miliona građana. 

Tursku čini ukupno 81 provincija, među kojima je 30 metropola, uključujući Istanbul i Ankaru.



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija