• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: beta

02.04.2019

18:20

MAKRON BEZ DILEME: Ne želimo da Evropa bude talac krize oko Bregzita

Vesti

MAKRON BEZ DILEME: Ne želimo da Evropa bude talac krize oko Bregzita

Podeli vest

Francuski predsednik Emanuel Makron rekao je da odbija da Evropska unija bude "trajni talac" političke krize u Velikoj Britaniji.

Ukazao je da će London de fakto sam izabrati izlazak iz Unije bez sporazuma ukoliko do 10. aprila ne predstavi "verodostojan alternativni plan".

- Naš prioritet treba da bude dobro funkcionisanje Evropske unije i jedinstvenog tržišta. EU ne može trajno da bude talac rešenja političke krize u Velikoj Britaniji - rekao je francuski šef države na zajedničkoj konferenciji za novinare sa irskim premijerom Leom Varadkarom, koji je u poseti Parizu.

Irski premijer je došao da razgovara o mogućim posledicama Bregzita bez dogovora, nedelju dana uoči samita EU o tom pitanju.

Makron je pre sastanka s Varadkarom rekao da EU ne može da provede naredne mesece u rešavanju uslova razlaza sa Britanijom.

Varadkar je rekao da još ima vremena za britansku premijerku Terezu Mej da dođe na samit EU 10. aprila sa "verodostojnim" predlogom.

EU je dala Britaniji do 12. aprila da smisli plan za Bregzit ili da napusti blok bez plana.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija