• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.04.2019

08:53

SVET U ŠOKU! U Bruneju od danas drakonski šerijatski zakon: KAMENOVANJE ZA GEJEVE UHVAĆENE NA DELU!

Vesti

SVET U ŠOKU! U Bruneju od danas drakonski šerijatski zakon: KAMENOVANJE ZA GEJEVE UHVAĆENE NA DELU!

Podeli vest

Strogi islamski zakoni, koji predviđaju i kaznu kamenovanjem gej osoba do smrti ako budu uhvaćene tokom ljubavnog čina, u Bruneju zvanično danas stupaju na snagu!

Među mnogim, to je najoštrije osudilo i nemačko Ministarstvo spoljnih poslova.

Kako prenosi AP, nemačke diplomate izrazile su bojazan povodom uvođenja šerijatskih kazni i apelovale na brunejskog ambasadora za "poštovanje postojećih međunarodnih obaveze u oblasti ljudskih prava", navodi se u saopštenju ministarstva.

Zakonske promene u ovoj maloj, naftom bogatoj monarhiji, uključuju i amputacije ekstremiteta zbog krađe. 

Grupa za ljudska prava Amnesti Internešnal kritikovala je ove kazne kao "opake".

Među javnim ličnostima koje su osudile politiku Bruneja, nalazi se i američki glumac Džordž Kluni, čija je supruga istaknuta advokatica za ljudska prava Amal Kluni.

On je nedavno pozvao na bojkot luksuznih hotela u Evropi i Sjedinjenim Američkim Državama povezanih sa sultanom Bruneja Hasanalom Bolkiahom.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Milivoj

pre 5 godina

Bravo Burnej!!! Konačno nešto normalno da čujem! Obesiti, kamenovanje je ništa, obesiti da ne truju naciju badava! E to je država a ne Srbija, posrali smo se na pretke! MAJKU VAM JEBEM SNS ovsku,bando jedna!

lola

pre 5 godina

zar ne mislite vi iz informera da bi 80% srbije podrzalo ovo, da vucic predlozi u srbiji... ne znam sto se toliko mu iscudjavamo, kada po svesti i savesti nismo mnogo daleko od tih srednjovekovnih razmisljanja...

bane

pre 5 godina

Niko ne dira ljudska prava. Pederska prava su na udaru. Još ima pametnih država.

vj

pre 5 godina

Njihova drzava njihovi zakoni,zasto osudjivati.NE mrzim gejeve.

besim

pre 5 godina

Ne postoji u islamski serijatski zakon kazna kamenovanjem. Toga nema ni u svetom Kuranu ni u praksu Islama za vreme Poslanika s.a.v.s. i njegovih ahsaba. Zbog preljube to se jednom dogodilo za vreme poslanika s.a.v.s. .Radi se o jevrejima koji su cinili preljubu, pa su pitali poslanika s.a.v.s. kakva je kazna.On pita: Na sta oni veruju, i receno mu je: ,, Na Toru (Tevrat). I on (poslanik s.a.v.s. rece: Kaznite ih prema njihovom zakonu (Mojsijevom zakonu - Tora)koji za preljubu predvidja kamenovanje. Zalutali muslimani koriste ovaj slucaj i za slucaj preljube muslimana. Inace za preljubu bez obzira da li se radi o osobama istih ili suprotnih polova po serijatskom zakonu predvidjena je kazna bicevanjem kamdjikom (bicem) na javnom mestu po 80 udaraca. Ali ne do smrti. Ali je receno da ce doci vreme slabljene Islama i da ce muslimani biti slicni kao jevreji kao sto cipela lici cipeli.

SRB

pre 5 godina

KAMENOVANJE PEDERA, HA, HA, HA, HA!!! A NABIJANJE PEDERA NA KOLAC, E TO JE VEĆ PRAVA STVAR, PA NEK NAPRAVE PEDERADU, A MI ĆEMO DA SPREMIMO KOČEVE...!!!

Željko

pre 5 godina

I mi bi trebali da uradimo isto. Problem je samo sto bi pola Srbije bilo osakaceno. Kriminal, korupcija, nemoral su, odavno, prešli sve granice.

Deki

pre 5 godina

Srbin Sam...zivio sam do nedavno na Brunejima 3 god. Tamo takvi zakoni samo postoje na papiru. Nikada nikoga nisu kaznili kamenovanjem, bicevanjem, ili sjecenjem macem ili nesto slicno. To su mi lokalci odmah rekli---imaju serijatski zakon of kada postoje...I nikad see taoo jista nije dogodilo. I za mog vremena tamo nikad nista.

Srbijanac

pre 5 godina

Nisam musliman, ali divim se na njihove zakone koje takve treba da se primenuju i kod nas. Namalicemo kriminal na 99.9% i onda cemo mirno spavati.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija