• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.04.2019

13:37

KURC ZABRANJUJE ISLAMISTIČKA UDRUŽENJA!  Austrijska vlada neće imati milosti prema ekstremistima bilo koje vrste!

Vesti

KURC ZABRANJUJE ISLAMISTIČKA UDRUŽENJA! Austrijska vlada neće imati milosti prema ekstremistima bilo koje vrste!

Podeli vest

Pošto je austrijska vlada, zbog navodne povezanosti desničarskih "Identitarista" sa atentatorom na džamije na Novom Zelandu, pokrenula postupak zabrane tog pokreta, na red su došla islamistička udruženja


Slobodarska partija Austrije (FPO) vicekancelara Hajnc-Kristijana Štrahea najpre je bila meta napada zbog veza sa "Identitaristima", a kada se od njih javno distancirala, na nju se svalio sav gnev desno orijentisanih građana, koji su značajno biračko telo na koje računa na svakim izborima.

Za FPO je važno da skrene pažnju sa desničara na islamističke klubove, a za Narodnu partiju (OVP) kancelara Sebastijana Kurca je to prilika da pokaže da nema tolerancije ni prema kojim ekstremistima.

AUSTRIJA ŽELI DA RASFORMIRA DESNIČARSKI POKRET ZBOG VEZE SA MONSTRUMOM IZ KRAJSTERČA! Obečana detaljna istraga!

 

Inače, borbu protiv islamizma obe partije žele da iskoriste i u borbi za vlast u Beču, gde će najkasnije za godinu dana biti održani izbori. Austrijska vlada, posle izbora za Evropski parlament, kako najavljuju mediji, izaćiće s predlogom da se provere islamistička udruženja.

Kao i u slučaju desničarskog pokreta, vlasti će naložiti proveru mogućnosti zatvaranja islamističkih udruženja.

MONSTRUM KOJI JE UBIO 50 LJUDI NA NOVOM ZELANDU BORAVIO U AUSTRIJI! Na Fejsbuk profilu pronađene slike koje to potvrđuju

Pojedine islamske organizacije u Austriji, kao što je udruženje "Mili Geris", već su pod nadzorom Službe za zaštitu ustavnosti i borbu protiv terorizma (BVT).


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija