• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

11.04.2019

16:54

ASANŽ U BRITANIJI PROGLAŠEN KRIVIM! Strahuje od predaje švedskim vlastima!

Vesti

ASANŽ U BRITANIJI PROGLAŠEN KRIVIM! Strahuje od predaje švedskim vlastima!

Podeli vest

Osnivač Vikiliksa, Džulijan Asanž, proglašen je danas, pred sudom u Vestminsteru, krivim, zbog kršenja uslova za puštanje uz kauciju, za šta mu je zaprećena zatvorska kazna od 12 meseci


Sudija je rekao da će Asanž ponovo biti izveden pred sud 12. juna, kada će se razmatrati zahtev SAD za njegovo izručenje. 

Asanž, koji je danas uhapšen u ambasadi Ekvadora u Londonu, izjasnio se prethodno da nije kriv što se nije predao sudskim organima.

ASANŽU PRETI PET GODINA ROBIJE! Američko Ministarstvo pravde izdalo saopštenje o hapšenju najpoznatijeg uzbunjivača!

Osnivač Vikiliksa pojavio se na sudu u Londonu jer se tamo razmatra zahtev SAD za njegovo izručenje zbog krivičnih prijava za objavljivanja više desetina hiljada tajnih vladinih dokumenata. Advokat koji predstavlja američku administraciju izjavio je da je Asanž uhapšen na osnovu dva naloga - prvo zato što se nije pojavio pred sudom, a drugo zato što je uzvikivao: "Ovo je nezakonito, ne idem!"

Asanžov advokat je istakao da on nije imao šanse da se brani pre ukidanja azila i da je prvobitni sudija u tom slučaju bio pristrasan. 

(VIDEO) PAMELA KIPTI OD BESA ZBOG ASANŽA: Vi ste đavoli, lažovi, lopovi! TRUNUĆETE!

On je, po dolasku u sud, pozdravio svoje pristalice koji su zauzelii javnu galeriju u vestminsterskom sudu i pokazao im podignut palac. On je, obučen u crno odelo i "polo" majicu, mirno sedeo i čitao knjigu Gora Vidala, američkog književnika koji je bio poznat po oštroj kritici politike SAD, dok je čekao svoje advokate.

Asanž je uhapšen pošto mu je vlada Ekvadora ukinula azil. U ekvadorskoj ambasadi se nalazio od 2012. godine, kako bi izbegao izručenje Švedskoj koja ga tereti za seksualno zlostavljanje.

SNOUDEN OGORČEN POSLE ASANŽOVOG HAPŠENJA: Ovo je MRAČAN TRENUTAK ZA SLOBODU MEDIJA!

Asanž negira optužbe i strahuje da će ga Švedska predati vlastima SAD kako bi se suočio sa njihovim optužbama za obelodanjivanje vojnih i diplomatskih dokumenata.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Deda Nole

pre 4 godine

Zapadna demokratija nesto brzo donosi odluke izgleda da im zadaje previse problema ne bi li ga skinuli sa dnevnog reda,podmuklost engleza je nemerljiva.

Izbori 2024

Vesti

Muk i tišina u Banjskom polju! Puste ulice nakon što je MUP obustavio pretragu za Dankom (2), ali meštani nemaju nameru da odustanu! (FOTO, VIDEO)
Društvo

Muk i tišina u Banjskom polju! Puste ulice nakon što je MUP obustavio pretragu za Dankom (2), ali meštani nemaju nameru da odustanu! (FOTO, VIDEO)

Nakon što su pripadnici MUP-a posle detaljne potrage koja je trajala punih 27 sati za nestalom dvogodišnjom devojčicom Dankom Ilić, obustavili potragu u prigradskom naselju Banjsko Polje kod Brestovačke Banje, jer su svi rezultati ukazali da se devojčica ne nalazi na ovom području, površine od oko 10 kvadratnih kilometara, nastao je muk i tišina.

27.03.2024

22:40

TV

Treći dan potrage za Dankom Ilić! Policija traži iglu u plastu sena!
Live TV

Treći dan potrage za Dankom Ilić! Policija traži iglu u plastu sena!

Pripadnici Ministarstva unutrsanjih poslova nakon 27 sati deetaljne pretrage terena u potrazi za Dankom Ilic, obustavili su dalju pretragu s obzirom na to da svi dosadasnji pezultati ukazuju da se devojcica ne nalazi na ovom podrucju. Policija nastavlja inzenzivan operativan rad, a istraga je usmerena u drugom smeru. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Blažo Marković, bivši predsednik sindikata MUP-a i Mihajlo Janjic iz Centra za drustvenu stabilnost.

28.03.2024

08:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija