• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

11.04.2019

18:48 >> 18:56

RUSI GRADE BAZU NA TAMNOJ STRANI MESECA?! Putinov zamenik DIMITRIJ ROGOZIN najavio velike planove Moskve!

Vesti

RUSI GRADE BAZU NA TAMNOJ STRANI MESECA?! Putinov zamenik DIMITRIJ ROGOZIN najavio velike planove Moskve!

Podeli vest

Bazu s naučnom laboratorijom na Mesecu treba graditi na najmirnijem mestu Zemljinog satelita, zaštićenom od buke, izjavio je generalni direktor Roskosmosa Dmitrij Rogozin

- Možda bi trebalo pogledati u suprotnu stranu Meseca - to je jedinstveno mesto ako se ima u vidu da je tamo nema nikakve industrijske buke. To je najbolje mesto za izučavanje udaljenog kosmosa. Ako se pravi naučna baza, treba je praviti na najtišem i najmirnijem mestu na Mesecu - rekao je Rogozin.

Partneri se dogovaraju o detaljima projekta buduće stanice koja će se kretati Mesečevom orbitom. Projekat je dobio naziv "Getvej".

Prethodni rukovodilac "Roskosmosa" Igor Komarov potpisao je s NASA sporazum o zajedničkoj izgradnji Mesečeve orbitalne stanice.

Novi generalni direktor ruskog kosmičkog resora Dmitrij Rogozin rekao je, međutim, da Rusija ne može da dozvoli sebi da učestvuje u izgradnji stanice u "zauzdanoj" ulozi.

SRBIJA U OKTOBRU POSTAJE ČLAN PUTINOVE EEU?! Završeni pregovori o slobodnoj trgovini sa našom zemljom!

Prema navodima inostranih medija, Rusija nije učestvovala u poslednjem okupljanju učesnika u izgradnji buduće Mesečeve stanice.

Istovremeno, Rusija ponovo pravi sopstveni program za istraživanje Meseca. Prvi veliki sastanak na tu temu održan je 28. novembra prošle godine, u saradnji "Roskosmosa" i Ruske akademije nauka.

(FOTO) ZAHAROVA POKOPALA BRITANCE ZBOG ASANŽOVOG HAPŠENJA! U jednoj rečenici sasula im u lice ono što CELI SVET MISLI!

Očekuje se da će do kraja proleća biti održano zasedanje Saveta za bezbednost Rusije na kojem će biti odobrena nova redakcija Osnova državne politike u oblasti kosmičke delatnosti. Izmene u tom dokumentu diktirane su ambicioznim planovima u vezi s istraživanjem Meseca.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
mm

pre 5 godina

Ne postoji tamna strana vec STRANA NEVIDLJIVA SA ZEMLJE, mesec je zakljucano telo. Tamna strana ne postoji.

Vns

pre 5 godina

Taman da pošalju i Lazanskog da bude ambasador na Mesecu...sa takvim iskustvom on je idealan...

Dejan

pre 5 godina

Neko menja svecku politiku, neko dozvoljava i tamnu stranu meseca izgleda da nije vise aktuelan zapad {visa sila}!

Izbori 2024

Vesti

Menjaju se tržišne cene struje i gasa! Evo ko može da očekuje pojeftinjenje
Društvo

Menjaju se tržišne cene struje i gasa! Evo ko može da očekuje pojeftinjenje

Zbog energetske krize, Vlada je cene struje i gasa držala pod kontrolom. Od maja cena se formira na tržištu i stekli su se uslovi za pojeftinjenje za privredu - struje za više od 20 odsto, a gasa 15 procenata. Za domaćinstva cene ostaju iste, a u EPS-u i "Srbijagasu" kažu da do kraja godine neće biti ni poskupljenja, piše RTS.

19.04.2024

09:15

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija